Biznis

CILJ JE JAČANJE SURADNJE

Delegacija dubrovačko-neretvanskih poduzetnica u poslovnom posjetu Istri: razgovaralo se o umrežavanju poduzetnica i o upoznavanju s primjerima najbolje prakse

Delegacija poduzetnica iz Dubrovačko-neretvanske županije okupila je žene poduzetnice iz sektora organizacije evenata, turističkih agencija, ruralnog turizma i domaće proizvodnje


 
2 min
Istra24

Delegacija poduzetnica iz Dubrovačko-neretvanske županije okupila je žene poduzetnice iz sektora organizacije evenata, turističkih agencija, ruralnog turizma i domaće proizvodnje

HGK - Županijska komora Dubrovnik na čelu s predsjednicom Nikolinom Trojić, u suradnji s Udrugom poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik, organizirala je poslovnu delegaciju dubrovačko-neretvanskih poduzetnica koje su se susrele s istarskim poduzetnicama 18. i 19. studenoga.

Delegacija poduzetnica iz Dubrovačko-neretvanske županije okupila je žene poduzetnice iz sektora organizacije evenata, turističkih agencija, ruralnog turizma i domaće proizvodnje, a koje su posjetile Istru s ciljem jačanja svojih dosadašnjih poslovnih kontakata koje imaju sa Istarskom županijom, ali i radi otvaranja novih mogućnosti suradnje i poslovnih kontakata.

Predsjednica HGK - Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić uz članice Ogranka Kruga za Istarsku županiju sudjelovala je s delegacijom dubrovačkih poduzetnica u posjetima najnovijim vinarijama, kušaonicama maslinovog ulja i luksuznim hotelima. Dubrovačke poduzetnice posjetile su, među ostalim, Roxanich, Meneghetti, Kozlović, San Canzian i Vicinim, gdje su imale priliku vidjeti primjere dobre prakse hotelijerstva, ugostiteljstva te proizvodnje i turističkog plasmana tradicionalnih prehrambenih  proizvoda.

Potpredsjednica Ogranka Kruga za Istarsku županiju Katarina Peršurić primila je delegaciju u kušaonici OPG-a Bernobić u Deklevima i prezentirala klupu Big Bench Deklevi, koja je izgrađena prema preciznim uputama i dobila je licencu međunarodne organizacije Big Bench Community Project. Vinarija Vicinim izgradila je prvu klupu Big Bench Community Project u Hrvatskoj doprinoseći time turističkoj ponudi Istre i prepoznatljivosti Istre na svjetskoj turističkoj karti, a poduzetnice su se imale prilike dodatno umrežiti, stvoriti nova iskustva i ojačati poslovne kontakte.

Dubrovačko-neretvanske poduzetnice prije posjete Istri, sudjelovale su od 16. do 17. studenoga  na Međunarodnoj konferenciji „Žene bez PARdona“ u Rijeci.


foto: HGK ŽK Pula

Nastavite čitati

Istra
 

TEMPLARI U ISTRI: Realizirana 3D rekonstrukcija njihovog sjedišta na Božjem polju kod Vižinade

Glavno sjedište templara u Istri nalazilo u blizini crkve sv. Marije u Vižinadi * Templari su na Božjem polju djelovali od 12. do 14. stoljeća, a 1536. samostan i crkvu naslijedili su franjevci trećo-redci, glagoljaši, koji su ondje ostali sve do 1806 * Za vrijeme boravka templara na Božjem polju, bio je organiziran prijem hodočasnika za Svetu Zemlju * Autor 3D rekonstrukcije je 3D modelator je Stipan Ujdur iz Opuzena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.