Biznis

Vrijednost prve faze gotovo 183 milijuna kuna

Izgradnja nove ljevaonice aluminijskih blokova u Impol-TLM-u strateški projekt

Koristi od ulaganja u novu ljevaonicu su smanjenje ovisnosti o vanjskim izvorima nabave blokova, koji se trenutno kupuju na tržištu zbog premalih kapaciteta ljevaonica, povećana dodana vrijednost, povećavanje kvalitete proizvoda te smanjenje potrošnje vode


 
1 min
HINA

Koristi od ulaganja u novu ljevaonicu su smanjenje ovisnosti o vanjskim izvorima nabave blokova, koji se trenutno kupuju na tržištu zbog premalih kapaciteta ljevaonica, povećana dodana vrijednost, povećavanje kvalitete proizvoda te smanjenje potrošnje vode

Vlada je projekt izgradnje nove ljevaonice aluminijskih blokova u šibenskom Impol-TLM-u proglasila strateškim investicijskim projektom RH, pri čemu vrijednost prve faze tog projekta iznosi gotovo 183 milijuna kuna.

Odluka o proglašenju projekta, punog naziva "Rekonstrukcija postrojenja Impol-TLM d.o.o. povećanjem kapaciteta proizvodnje aluminijskih proizvoda izgradnjom nove ljevaonice aluminijskih blokova“, usvojena je na prijedlog Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Resorni ministar Tomislav Ćorić izvijestio je da je riječ o prvoj fazi privatnog investicijskog projekta Impol-TLM-a, a da vrijednost ukupnih troškova te prve faze, procijenjenih kroz materijalnu i nematerijalnu imovinu, iznosi 182,87 miljuna kuna.

Riječ je o izgradnji nove ljevaonice u Impolu-TLM-u u svrhu lijevanja aluminijskih blokova koji će biti namijenjeni vlastitim potrebama tople valjaonice, pojasnio je Ćorić.

Koristi od ulaganja u novu ljevaonicu su smanjenje ovisnosti o vanjskim izvorima nabave blokova, koji se trenutno kupuju na tržištu zbog premalih kapaciteta ljevaonica, povećana dodana vrijednost, povećavanje kvalitete proizvoda te smanjenje potrošnje vode. Predviđeno je dodatno zapošljavanje otvaranjem novih radnih mjesta, apostrofirao je ministar gospodarstva. Predsjednik Vlade Andrej Plenković je dodao kako je riječ o važnom projektu za Šibenik.

Inače, slovenski proizvođač aluminija Impol 2016. godine preuzeo je šibensku Tvornicu lakih metala (TLM) i u njoj obnovio proizvodnju, a tvrtka je zaživjela pod imenom Impol-TLM.


Foto Hina

Nastavite čitati

Snijeg padao na Učki i Platku

Na području Gorskog kotara noćas je padao snijeg, a na mjestima je došlo i do stvaranja pravog snježnog pokrivača. Prekrio je i goranski dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb, ali djelatnici zimske službe su prošli ralicama i do jutros nema ograničenja u prometu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.