Biznis

nova uzdanica na zagrebačkoj burzi

Mon Perin iz Bala izašao na burzu s dionicama nominalno vrijednima 106,7 milijuna kuna

Tvrtka je prije dvije godine iz društva s ograničenom odgovornošću prerasla u dioničko društvo s više od 750 dioničara koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala. Plinio Cuccurin, nekadašnji dugogodišnji član Uprave Adris grupe, najveći je dioničar Mon Perina s 35 posto udjela


 
3 min
Istra24
FOTO: Mon Perin

Tvrtka je prije dvije godine iz društva s ograničenom odgovornošću prerasla u dioničko društvo s više od 750 dioničara koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala. Plinio Cuccurin, nekadašnji dugogodišnji član Uprave Adris grupe, najveći je dioničar Mon Perina s 35 posto udjela

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), a u povodu zahtjeva društva Mon Perin d.d. Bale, odobrila je jučer, kako se kaže u rješenju Upravnog vijeća HANFA-e, jedinstveni prospekt u vezi s uvrštenjem na uređeno tržište nepunih 11 milijuna redovnih dionica nominalnog iznosa iznad deset kuna odnosno nominalnog iznosa od 106, 7 milijuna kuna.

Ukratko, Mon Perin je s dionicama izašao na Zagrebačku burzu.

Tijekom postupka su, u siječnju, veljači i ožujku, zatražene izmjene i dopune nacrta prospekta uvrštenja, što je Mon Perin potom i ispoštovao, sukladno zakonskim propisima.

Društvo Mon Perin d.o.o. osnovano je 2005. godine s jedinstvenim modelom upravljanja, s udjelničarima koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala.

Od samog nastanka njihova je vizija djelovanja, vele, "socijalno poduzetništvo" temeljeno na posebnoj strukturi vlasništva, načinu ulaganja u lokalnu zajednicu, mlade i zapošljavanju lokalnog stanovništva.

Dana 20. prosinca 2019. u sudski registar upisano je preoblikovanje društva Mon Perin d.o.o. u dioničko društvo.

Ovu vijest objavio je i Poslovni.hr pod naslovom "Zagrebačka burza dobiva još jednu uzdanicu koja će povećati promet", napisavši da "na domaće dioničko tržište stiže još jedno izdanje koje bi moglo dodatno privući investitore, a time i povećati likvidnost."

Poslovni.hr podsjeća da je ta tvrtka osnovana prije 16 godina s idejom razvoja “socijalnog poduzetništva”, a inicijativu je predvodio Plinio Cuccurin, nekadašnji dugogodišnji član Uprave Adris grupe. Cuccurin je najveći dioničar Mon Perina s 35 posto udjela.

Potencijal za solidnu trgovinu s dionicom Mon Perina na domaćoj burzi, piše Poslovni.hr, pruža činjenica da je u vlasničkoj strukturi Mon Perina velik broj malih dioničara.

Tvrtka je prije dvije godine iz društva s ograničenom odgovornošću prerasla u dioničko društvo s više od 750 dioničara, koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala. 

Burzovni izlazak najavljen je na prošlogodišnjoj izvanrednoj glavnoj skupštini održanoj u listopadu kada su donesene odluke o povećanju temeljnog kapitala i uvrštenja dionica na službeno tržište Zagrebačke burze.

Ulagatelji su kroz dokapitalizaciju, i to uplatama u novcu, ali i unosom prava kroz redovne dionice Adris grupe, u Mon Perin uložili 35,5 milijuna kuna, s tim da je temeljni kapital nominalno povećan za oko 10,7 milijuna kuna.

Kako je Poslovnom dnevniku u prosincu prošle godine izjavio Massimo Piutti, predsjednik Uprave Mon Perina, sve što je uloženo u Mon Perin u toj dokapitalizaciji uložili su mali privatni ulagatelji; dotadašnji, ali i oni koji prije nisu bili dioničari Mon Perina.


Nastavite čitati

Istra
 

OPĆINA MARČANA OSTAJE PRI SVOM Sukladno donesenom Proračunu redoviti program za privatne vrtiće sufinancira s 210 eura mjesečno po djetetu

Načelnik Općine Marčana, Predrag Pliško (IDS), u svom se odgovoru nije ni dotaknuo Odluke Vlade Republike Hrvatske o dodjeli sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića za pedagošku godinu 2023./24., a prema kojoj Općina Marčana Dječjem vrtiću Pinokio iz Loborike može uplatiti iznos od 18, 41 eura po djetetu mjesečno, što su već - za privatne vrtiće na svom području - učinile sve općine Puljštine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.