Biznis

nova uzdanica na zagrebačkoj burzi

Mon Perin iz Bala izašao na burzu s dionicama nominalno vrijednima 106,7 milijuna kuna

Tvrtka je prije dvije godine iz društva s ograničenom odgovornošću prerasla u dioničko društvo s više od 750 dioničara koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala. Plinio Cuccurin, nekadašnji dugogodišnji član Uprave Adris grupe, najveći je dioničar Mon Perina s 35 posto udjela


 
2 min
Istra24
FOTO: Mon Perin

Tvrtka je prije dvije godine iz društva s ograničenom odgovornošću prerasla u dioničko društvo s više od 750 dioničara koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala. Plinio Cuccurin, nekadašnji dugogodišnji član Uprave Adris grupe, najveći je dioničar Mon Perina s 35 posto udjela

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), a u povodu zahtjeva društva Mon Perin d.d. Bale, odobrila je jučer, kako se kaže u rješenju Upravnog vijeća HANFA-e, jedinstveni prospekt u vezi s uvrštenjem na uređeno tržište nepunih 11 milijuna redovnih dionica nominalnog iznosa iznad deset kuna odnosno nominalnog iznosa od 106, 7 milijuna kuna.

Ukratko, Mon Perin je s dionicama izašao na Zagrebačku burzu.

Tijekom postupka su, u siječnju, veljači i ožujku, zatražene izmjene i dopune nacrta prospekta uvrštenja, što je Mon Perin potom i ispoštovao, sukladno zakonskim propisima.

Društvo Mon Perin d.o.o. osnovano je 2005. godine s jedinstvenim modelom upravljanja, s udjelničarima koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala.

Od samog nastanka njihova je vizija djelovanja, vele, "socijalno poduzetništvo" temeljeno na posebnoj strukturi vlasništva, načinu ulaganja u lokalnu zajednicu, mlade i zapošljavanju lokalnog stanovništva.

Dana 20. prosinca 2019. u sudski registar upisano je preoblikovanje društva Mon Perin d.o.o. u dioničko društvo.

Ovu vijest objavio je i Poslovni.hr pod naslovom "Zagrebačka burza dobiva još jednu uzdanicu koja će povećati promet", napisavši da "na domaće dioničko tržište stiže još jedno izdanje koje bi moglo dodatno privući investitore, a time i povećati likvidnost."

Poslovni.hr podsjeća da je ta tvrtka osnovana prije 16 godina s idejom razvoja “socijalnog poduzetništva”, a inicijativu je predvodio Plinio Cuccurin, nekadašnji dugogodišnji član Uprave Adris grupe. Cuccurin je najveći dioničar Mon Perina s 35 posto udjela.

Potencijal za solidnu trgovinu s dionicom Mon Perina na domaćoj burzi, piše Poslovni.hr, pruža činjenica da je u vlasničkoj strukturi Mon Perina velik broj malih dioničara.

Tvrtka je prije dvije godine iz društva s ograničenom odgovornošću prerasla u dioničko društvo s više od 750 dioničara, koji su u najvećem broju stanovnici i prijatelji Bala. 

Burzovni izlazak najavljen je na prošlogodišnjoj izvanrednoj glavnoj skupštini održanoj u listopadu kada su donesene odluke o povećanju temeljnog kapitala i uvrštenja dionica na službeno tržište Zagrebačke burze.

Ulagatelji su kroz dokapitalizaciju, i to uplatama u novcu, ali i unosom prava kroz redovne dionice Adris grupe, u Mon Perin uložili 35,5 milijuna kuna, s tim da je temeljni kapital nominalno povećan za oko 10,7 milijuna kuna.

Kako je Poslovnom dnevniku u prosincu prošle godine izjavio Massimo Piutti, predsjednik Uprave Mon Perina, sve što je uloženo u Mon Perin u toj dokapitalizaciji uložili su mali privatni ulagatelji; dotadašnji, ali i oni koji prije nisu bili dioničari Mon Perina.


Nastavite čitati

Istra
 

Holcim dobio HRIO nagradu za ljudska prava

Naučili smo koliko je važno razumjeti da se ona ne krše tamo negdje u manje razvijenim državama, nego da postoji proces kojim svaka tvrtka treba razumjeti čime može doći u poziciju kršiti ljudska prava, čak i u svojem možda razvijenijem okruženju, rekla je Julija Škoro, direktorica održivosti u Holcimu Hrvatska

Istra
 

LUPOGLAV Prijetio policijskom službeniku pa kazneno prijavljen

Pazinska je policija 2. listopada oko 9.10 sati u mjestu Lupoglav zaustavila automobil Mazda, pulskih registracijskih oznaka, kojim je, koristeći mobilni uređaj, upravljao 48-godišnjak. Zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, vozaču je ponuđeno alkotestiranje koje je odbio, prijeteći pritom policijskom službeniku

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.