Biznis

konkurencija u šest kategorija

Natječaj za "Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2022."

Riječ je o nagradi "European Enterprise Promotion Awards - EEPA 2022", koja je pokrenuta kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu zajednicu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama


 
2 min
HINA
Ilustracija/Pixabay

Riječ je o nagradi "European Enterprise Promotion Awards - EEPA 2022", koja je pokrenuta kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu zajednicu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj "Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.", kojim Europska komisija nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU, a za koju prijave treba dostaviti do 27. svibnja.

Riječ je o nagradi "European Enterprise Promotion Awards - EEPA 2022", koja je pokrenuta kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu zajednicu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama, priopćeno je iz Ministarstva. 

Od 2006. godine "Europska nagrada za promicanje poduzetništva" nagrađuje izvrsnost u promicanju malog poduzetništva na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, a tijekom godina je prijavljeno više od 3.000 projekata.

Ciljevi nagrade su priznavanje uspješnih aktivnosti i inicijativa za promicanje poduzetništva, izlaganje i dijeljenje primjera najbolje politike i primjera poduzetništva, povećanje svijesti o ulozi poduzetnika u europskom društvu, te poticanje i promicanje potencijalnih poduzetnika, stoji u priopćenju.

U natječaju za dodjelu nagrada EEPA 2022. sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama mogu natjecati u šest propisanih kategorija - "Promicanje poduzetničkog duha", "Ulaganje u poduzetničke vještine", "Poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije", "Podupiranje internacionalizacije poslovanja", "Podupiranje održive tranzicije" i "Odgovorno i uključivo poduzetništvo".

Sve informacije vezane za natječaj objavljene su na internet stranicama Ministarstva gospodarstva, s tim da se prijave moraju odnositi na nedavne projekte koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci, ili postojeće projekte koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat, odnosno utjecaj, na razvoj lokalne ili regionalne sredine u razdoblju od 15 mjeseci.

Prijavu je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem, do 27. svibnja 2022. godine, napominju iz Ministarstva.

Samo natjecanje za EEPA 2022. odvija se u dvije faze.

U prvoj fazi - nacionalna razina, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, odabire prema propisanim EU kriterijima dva projekta iz dvije različite kategorije koje prijavljuje na EU razinu.

U drugoj fazi - europska razina, Europska komisija odabire članove Europskog žirija koji potom vrše odabir na EU razini.

Svi kandidati koje su za EEPA 2022. nagradu nominirale njihove zemlje bit će pozvani na svečanost proglašenja pobjednika, odnosno dodjelu EEPA 2022. nagrada, koja će se održati u studenom 2022. godine u Pragu u Češkoj u okviru višednevne godišnje skupštine malog i srednjeg poduzetništva koja se, u organizaciji Europske komisije, održava u zemlji predsjedateljici Vijećem Europske unije.

Na svečanosti proglašenja pobjednika u Pragu bit će dodijeljene nagrade pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija.

Dodatno, dodijelit će se i Velika nagrada žirija glavnom pobjedniku, odnosno kandidatu čiji je projekt, iz bilo koje od šest kategorija, ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi, objašnjavaju iz Ministarstva.


Nastavite čitati

Svijet
 

Švicarci danas na referendum odlučuju o mirovinskoj reformi

Nakon dva neuspjela pokušaja 2004. i 2017., službeni Bern nada se da će napokon dobiti dovoljno glasova za prijedlog da „stabilizira” švicarski mirovinski sustav, kojemu prijeti da ga pregazi velika 'baby boom' generacija koja se približava mirovini, a očekivani životni vijek joj raste

Svijet
 

SEAD AHMETOVIĆ: Balkanski programeri su među najboljima na svijetu

Ne kažem da su drugi lošiji, ali naši sa Balkana imaju nešto posebno. Mi smo generalno skloni rješavanju problema. Je li to tehnički bolje razvijen mozak kao što ga je imao Nikola Tesla? Ne znam, mi smo uvijek bili privrženi prirodnim znanostima, imamo jake fakultete u svim balkanskim državama. To dokazuju i razna natjecanja na kojima su zemlje iz regije uvijek među prvima, tvrdi Ahmetović

Svijet
 

Na svjetskom prvenstvu u veslanju, braća Sinković četvrti

Zlato su osvojili Francuzi Hugo Boucheron i Matthieu Androdias s vremenom 6:09.34, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (6:10.52), a treći Australci David Bartholot i Caleb Antill (6:11.92). Braća Sinković su do četvrtog mjesta stigli s vremenom 6:14.99

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.