Biznis

tvrtke zainteresirane za praksu i zapošljavanje

Studenti pulskog FET-a upoznati s mogućnostima pustolovnog turizma

Kroz prezentacije, video materijale i osobni pristup, članovi Sekcije naglasili su studentima koliko su mladi bitan faktor u razvitku i održivosti pustolovnog turizma
pozvavši ih pritom da se priključe kroz stručnu praksu ili radno iskustvo u nekom od predstavljenih segmenata pustolovnog turizma


 
2 min
Istra24
Pixabay

Kroz prezentacije, video materijale i osobni pristup, članovi Sekcije naglasili su studentima koliko su mladi bitan faktor u razvitku i održivosti pustolovnog turizma
pozvavši ih pritom da se priključe kroz stručnu praksu ili radno iskustvo u nekom od predstavljenih segmenata pustolovnog turizma

Istarske tvrtke okupljene u Sekciji Zajednice pustolovnog turizma HGK - Županijske komore Pula, predstavile su se 21. ožujka na Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"Pula s ciljem upoznavanja studenata s aktivnostima pustolovnog turizma, kao i mogućnostima za zapošljavanje te obavljanje stručne prakse u ovim tvrtkama.

Studentima smjerova Turizam i Kultura i turizam u sklopu kolegija Ekonomika turizma te Politika i razvoj turizma, nositeljice kolegija doc dr.sc. Tamare Floričić predstavljene su turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma. Riječ je uslugama, odnosno, aktivnostima koje, na temelju Zakona o pružanju usluga turizmu utvrđuje Hrvatska gospodarska komora u okviru nacionalne Zajednice pustolovnog turizma.

Predstavljanje je održala predsjednica Sekcije Katarina Dobrić Dabić, uz prisustvo predstavnika ostalih tvrtki - članova sekcije. Naglasila je važnost umrežavanja i udruživanja te zajedničkog nastupanja prema kreatorima makroekonomske politike i
zakonodavnim tijelima.

Katarina Dobrić Dabić na predstavljanju

Upravo je umrežavanje, razmjena iskustava kao i podizanje razine kvalitete usluga glavni cilj udruživanja pružatelja usluga pustolovnog turizma. Dugi niz godina svjetske turističke trendove obilježavala je pojava masovnog turizma, dok se posljednjih godina sve više profilira selektivni turizam koji prepoznaje individualne potrebe svakog pojedinca. Na temelju tih potreba oblikuje se turistički proizvod i turistička ponuda, ali i daje doprinos održivom razvoju malog i srednjeg poduzetništva pojedinih destinacija, istaknuto je na predstavljanju.

Mladi i pustolovni turizam

Kroz prezentacije, video materijale i osobni pristup, članovi Sekcije naglasili su studentima koliko su mladi bitan faktor u razvitku i održivosti pustolovnog turizma
pozvavši ih pritom da se priključe kroz stručnu praksu ili radno iskustvo u nekom od predstavljenih segmenata pustolovnog turizma. Pritom se govorilo o kajakingu, ronjenju na dah (snorkling), veslanju na dasci (stand up paddeling), aktivnostima
vezanim uz adrenalinske parkove.


Nastavite čitati

Istra
 

Povratak u antička vremena na valbandonskoj plaži

Za ljubitelje dobre hrane, manifestacija "Rimski Valbandon" nudi jedinstvenu gastro ponudu. Posjetitelji će imati priliku kušati meni star 2000 godina, sastavljen od mesa, ribe, priloga, lubenica i mulsuma – autentičnog rimskog vina s medom. Ovaj kulinarski doživljaj omogućit će vam da se prepustite okusima prošlosti i uživate u delicijama koje su nekoć bile sastavni dio rimskih gozbi

Istra
 

Mladen Knežević novi predsjednik Uprave Aminessa

“Moj fokus bit će na kontinuiranom razvoju i implementaciji novih brandova, kako bi Aminess grupa uvijek bila ispred tržišnih trendova. Najavljujem značajna ulaganja u postojeći portfelj, kao i daljnje širenje u Hrvatskoj i zemljama regije. Kao i uvijek do sada, sve to radimo kako bismo poboljšali iskustvo naših gostiju, jer zadovoljan gost je naša najveća vrijednost”, rekao je Mladen Knežević povodom imenovanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.