Biznis

Istarska županija

Za digitalizaciju malih i srednjih poduzeća 840 tisuća kuna

Nepovratne potpore dodjeljivat će se za pokriće do maksimalno 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja


 
1 min
Istra24
Pixabay

Nepovratne potpore dodjeljivat će se za pokriće do maksimalno 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja

Istarska županija objavila je u petak Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za poticanje digitalne transformacije malih i srednjih poduzeća u Istarskoj županiji u ovoj godini, izvijestili su danas iz kabineta župana. 

Prioritet ovog Javnog poziva je, kako navode, jačati konkurentnost i poticati rast subjekata malog gospodarstva te biti podrška razvoju informacijskog društva u Istarskoj županiji, putem ciljane potpore za ulaganja u digitalnu transformaciju poslovanja.

"Nepovratne potpore male vrijednosti dodijelit će se za realizaciju mjera - od digitalizacije poslovanja poslovnog subjekta i uvođenja novih tehnologija i tehnoloških rješenja za jačanje digitalizacije poslovanja do jačanja digitalnih vještina zaposlenika", stoji u priopćenju.

Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva osigurana su u proračunu Istarske županije za ovu godinu u iznosu od 840 tisuća kuna. 

Korisnici mjera iz tog programa mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva ili Zakonom o zadrugama te oni koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu te posluju i imaju registrirano sjedište na području Istarske županije.

Nepovratne potpore dodjeljivat će se za pokriće do maksimalno 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja.

Najviši i najniži iznosi definirani su zasebno za svaku mjeru u Javnom pozivu, a prijavitelju je omogućeno da se javi na više mjera, poručili su iz Istarske županije te istaknuli da se troškovi priznaju i ako su nastali od 1. siječnja ove godine do predaje zahtjeva, s time da je Javni poziv otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga.


Nastavite čitati

Istra
 

SPOMEN DOM NA RUŠNJAKU Zašto je od gradnje 1978. godine do danas neriješen imovinsko-pravni status?

"Do mene su sredinom 70-ih došli ljudi iz grada i rekli da bi na ovoj lokaciji trebalo izgraditi spomen dom, a da će se to meni nadoknaditi novčano ili zamjenom za drugu zemlju" rekao je vlasnik čestice Vladimir Radić. Kasnije se ispostavilo da novaca za otkup zemlje u gradskom proračunu nema, a ni zamjena se nije realizirala. I tako je to išlo do kraja 80-ih godina kada je Jugoslavija prestala postojati. Danas, nakon skoro pola stoljeća, stanje je i dalje nepromijenjeno

Istra
 

Uspostavljena je i svečano otvorena poduzetnička zona Barban – Krvavci III

Ovaj je zahvat temelj je razvoja malog i srednjeg poduzetništva koji već sada donosi nova radna mjesta * Projekt je obuhvatio izgradnju odgovarajuće komunalne infrastrukture unutar zone, odnosno izvedbu prometnih površina i nogostupa, vodovodne mreže i oborinske odvodnje te javne rasvjete i DTK mreže * Ukupna mu je vrijednost je 8.211.779,86 kuna, dok je od toga bespovratnih EU sredstava 85% odnosno 6.980.012,88 kuna

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.