Crna kronika

LUKA U ŠTINJANU

Policija izvadila iz mora minsko-eksplozivna sredstva, građani predali oružje

Iz luke Štinjan su policijski službenici 12. travnja izronili 200 komada sitnog streljiva, dok su jučer u luci u Vrsaru postupali po dojavi ribara koji je pri podizanju mreže s ulovom pronašao i eksplozivna sredstva


 
1 min
Istra24
PU istarska

Iz luke Štinjan su policijski službenici 12. travnja izronili 200 komada sitnog streljiva, dok su jučer u luci u Vrsaru postupali po dojavi ribara koji je pri podizanju mreže s ulovom pronašao i eksplozivna sredstva

Tijekom ovog tjedna policijski službenici su u dva navrata iz mora izvadili minsko-eksplozivna sredstva, a troje građana predalo je oružje i streljivo i tako učinilo svoj dom sigurnijim.
 
Iz luke Štinjan su policijski službenici 12. travnja izronili 200 komada sitnog streljiva, dok su jučer u luci u Vrsaru postupali po dojavi ribara koji je pri podizanju mreže s ulovom pronašao i eksplozivna sredstva. Na mjesto događaja upućen je djelatnik protueksplozijske zaštite koji je utvrdio kako se radi o dva topnička projektila te ih je izuzeo radi uništenja.
 
Što se tiče građana koji su policiji dragovoljno predali oružje, jučer je na području Žminja jedan građanin prilikom čišćenja kuće pokojnika pronašao automatsku pušku sa spremnikom, udarnu iglu za automatsku pušku, 285 komada različitog streljiva i šest čahura. U Puli je građanin pronašao ručnu bombu iz II. svjetskog rata prilikom čišćenja dvorišta, dok je u Pazinu jedna žena predala policiji zračnu pušku.
 
Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.
 


Nastavite čitati

Istra
 

Na pulskoj rivi otvorena ižložba Blago jadranskog podmorja

Turističke Zajednice Gradova Pule, Umaga i Poreč organizirale su devetodnevnu turneju ove jedinstvene pokretne izložbe kako bi svojim gostima, sugrađanima te djeci, učenicima i studentima priuštili uživanje u atraktivnom sadržaju ali istovremeno i edukaciji o potrebi zaštite bioraznolikosti Jadranskog mora.

Istra
 

Čitatelj se požalio na zapuštenost u Fuškulinu, predsjednik MO Andrea Crevato tvrdi da su u Poreču počele "političke igre" prije jesenskih izbora

Našoj redakciji je javljeno kako je igralište opasno po život za djecu, autobusno stajalište bez stolica, a boćalište je zaraslo u travu, te da je to prestrašno. *"Mještanin koji vam je poslao kritiku, nije nikada poslao niti jednu žalbu ili prigovor Mjesnom odboru, tako da smatram da je u pitanju "politička igra" i da tako žele skupiti političke bodove za izbore koji slijede na jesen", poručio je IDS-ov predsjednik MO Fuškulin Andrea Crevato

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.