Crna kronika

Izgorjelo je oko 110 hektara šume i makije

Požar u Lokvi Rogoznici napokon pod nadzorom gasitelja, no još nije lokaliziran

Požar koji je buknuo na predjelu Ivašnjak u Lokvi Rogoznici, večeras ulazi u treći dan. S vatrom i orkanskom burom se borilo više od stotinu vatrogasaca koji su na teren stigli s 40-ak vozila s područja gotovo cijele Dalmacije


 
1 min
HINA
Vatra se gasi već treći dan

Požar koji je buknuo na predjelu Ivašnjak u Lokvi Rogoznici, večeras ulazi u treći dan. S vatrom i orkanskom burom se borilo više od stotinu vatrogasaca koji su na teren stigli s 40-ak vozila s područja gotovo cijele Dalmacije

Stanje na požarištu u Lokva Rogoznici u srijedu navečer je bolje, požar je pod nadzorom gasitelja i nema otvorenog plamena ni dima, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Veći dio vatrogasnih snaga je tijekom popodneva povučena s terena, na kojem su ostali domicilni gasitelji s područja Omiša.

"Požar još uvijek nije lokaliziran već pod nadzorom gasitelja. I večeras će gasitelji s omiškog područja čuvati požarište koje je za sada pod kontrolom", rekao je večeras Hini zapovjednik DVD-a Omiš Višeslav Pešić. Nešto poslije 20 sati na području požarišta opet je zapuhala jaka bura.

Požar koji je buknuo na predjelu Ivašnjak u Lokvi Rogoznici, večeras ulazi u treći dan. Izgorjelo je oko 110 hektara mlade i guste borove šume, makije i niskog raslinja. S vatrom i orkanskom burom se borilo više od stotinu vatrogasaca koji su na teren stigli s 40-ak vozila s područja gotovo cijele Dalmacije.


HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Nastavite čitati

Sabor sutra raspravlja o demografskoj revitalizaciji Hrvatske

U predloženoj se strategiji govori i o učinkovitoj integraciji doseljenika u hrvatsko društvo, odnosno o osiguravanju kvalitetnih uvjeta za rad i život u novoj sredini. Uz to, dokument predviđa smanjenje emigracije te povratak dijaspore i recentnih iseljenika u zemlju

HND pozvao premijera Plenkovića da prestane prozivati novinare

''Premijer Plenković nije i ne može biti glavni urednik hrvatskih medija'', ističu u novinarskoj strukovnoj organizaciji. Pojasnili su i kako je uloga novinara, novinarki i medija da propituju osobe na položaju moći i ukazuju na nepravilnosti u sustavu jer na taj način čuvaju demokraciju i drže odgovornima pred javnošću osobe izabrane da obnašaju funkcije vlasti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.