Crna kronika

u pazinu i novigradu

Psi bez nadzora, vlasnici prekršajno prijavljeni

Vlasnicima pasa koji nisu bili pod nadzorom izdani su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a o događajima je policija obavijestila nadležne veterinarske inspekcije


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ilustracija

Vlasnicima pasa koji nisu bili pod nadzorom izdani su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a o događajima je policija obavijestila nadležne veterinarske inspekcije

Policija je jučer zabilježila dva događaja držanja životinja bez nazora, zbog čega su prekršajno sankcionirani vlasnici pasa
Prvi slučaj zabilježen je oko 10.30 sati u Dajli kraj Novigrada, kada je pas mješanac, kojeg je 51-godišnjak držao bez nadzora, dotrčao do psa njemačkog špica, kojeg je na povodcu šetao 48-godišnjak, te ga je ugrizao.  
 
Drugi slučaj evidentiran je oko 16 sati u Ulici Vladimira Gortana u Pazinu, kada je 40-godišnjakinja neoprezno držala psa bull terijera koji joj je pobjegao pa je u Muntriljskoj ulici ugrizao psa zlatnog retrivera, kojeg je na povodcu šetala 25-godišnjakinja.
 
Vlasnicima pasa koji nisu bili pod nadzorom izdani su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a o događajima je policija obavijestila nadležne veterinarske inspekcije.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.
 
Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje. Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, a posebice djecu, koriste za psa povodac i brnjicu (kada je to potrebno).


Nastavite čitati

Pula
 

STRAH I TREPET U ZRAČNOJ LUCI PULA: Policija potvrdila fizičke obračune

-Taksist je prijetio kolegi da će mu polomiti noge, da će ga ubiti i slično. Bilo je situacija gdje su ljude dočekali i napali ispred kuće, ispred restorana, napali su dečka koji ima problema s kičmom. Bilo je situacija u kojima bi jedan taksist doslovno izvadio iz gepeka prtljagu gosta koji je već ušao u vozilo i prijetio kolegi „nećeš ti vozit gradove“, prepričava naš sugovornik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.