Crna kronika

Mjesecima je vukli za nos

Puljanka "trgovala" kriptovalutama pa ostala bez hrpe novca

Oštećena je tako od 21. srpnja prošle godine do 15. veljače ove godine u više navrata sa svog računa uplatila nekoliko stotina tisuća kuna. Zbog sumnje da je prevarena, događaj je prijavila policiji koja će provesti kriminalističko istraživanje


 
2 min
Istra24
FOTO: Pixabay

Oštećena je tako od 21. srpnja prošle godine do 15. veljače ove godine u više navrata sa svog računa uplatila nekoliko stotina tisuća kuna. Zbog sumnje da je prevarena, događaj je prijavila policiji koja će provesti kriminalističko istraživanje

Pulska policija istražuje slučaj prijevare prilikom trgovanja s kriptovalutama. Naime, 53-godišnjakinja je prijavila kako je putem društvene mreže pronašla oglas koji je vodio na stranicu koja se bavi trgovinom kriptovalutama.

Čim se registrirala na stranicu, kontaktirala ju je osoba koja je tražila od nje dostavu dokumentacije koja dokazuje da nema nikakvih dugovanja te je 53-godišnjakinja poslala traženu dokumentaciju. Nakon par mjeseci javila joj se druga osoba, broker, koji joj je rekao kako ima na računu veliku dobit i da bi trebala nastaviti trgovati, što je žena i učinila.

Na nagovor brokera uplatila je još novca te je u jednom trenutku broker predložio da podigne veći dio novca, a da dio novca ostavi na računu radi daljnjeg trgovanja.
Ženu je potom kontaktirala mjenjačnica koja mijenja kriptovalute za gotovinu te je od nje zatražila uplatu od više tisuća eura, uz pojašnjenje da je to nužno radi provjere likvidnosti, s obzirom da je riječ o prvoj većoj isplati. Oštećena je uplatila novac, no iz mjenjačnice su je ponovno kontaktirali i tražili još nekoliko uplata kako bi joj mogli isplatiti njenu zaradu. Pritom su joj čak rekli da joj je dio novca ukraden i da mora što prije uplatiti još novca kako bi se zaustavile daljnje isplate s njenog računa.

Žena je ponovno uplatila novac, a tada su joj se osobe s kojima je ranije komunicirala prestale javljati.
Oštećena je tako od 21. srpnja prošle godine do 15. veljače ove godine u više navrata sa svog računa uplatila nekoliko stotina tisuća kuna. Zbog sumnje da je prevarena, događaj je prijavila policiji koja će provesti kriminalističko istraživanje.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.