Crna kronika

Mjesecima je vukli za nos

Puljanka "trgovala" kriptovalutama pa ostala bez hrpe novca

Oštećena je tako od 21. srpnja prošle godine do 15. veljače ove godine u više navrata sa svog računa uplatila nekoliko stotina tisuća kuna. Zbog sumnje da je prevarena, događaj je prijavila policiji koja će provesti kriminalističko istraživanje


 
1 min
Istra24
FOTO: Pixabay

Oštećena je tako od 21. srpnja prošle godine do 15. veljače ove godine u više navrata sa svog računa uplatila nekoliko stotina tisuća kuna. Zbog sumnje da je prevarena, događaj je prijavila policiji koja će provesti kriminalističko istraživanje

Pulska policija istražuje slučaj prijevare prilikom trgovanja s kriptovalutama. Naime, 53-godišnjakinja je prijavila kako je putem društvene mreže pronašla oglas koji je vodio na stranicu koja se bavi trgovinom kriptovalutama.

Čim se registrirala na stranicu, kontaktirala ju je osoba koja je tražila od nje dostavu dokumentacije koja dokazuje da nema nikakvih dugovanja te je 53-godišnjakinja poslala traženu dokumentaciju. Nakon par mjeseci javila joj se druga osoba, broker, koji joj je rekao kako ima na računu veliku dobit i da bi trebala nastaviti trgovati, što je žena i učinila.

Na nagovor brokera uplatila je još novca te je u jednom trenutku broker predložio da podigne veći dio novca, a da dio novca ostavi na računu radi daljnjeg trgovanja.
Ženu je potom kontaktirala mjenjačnica koja mijenja kriptovalute za gotovinu te je od nje zatražila uplatu od više tisuća eura, uz pojašnjenje da je to nužno radi provjere likvidnosti, s obzirom da je riječ o prvoj većoj isplati. Oštećena je uplatila novac, no iz mjenjačnice su je ponovno kontaktirali i tražili još nekoliko uplata kako bi joj mogli isplatiti njenu zaradu. Pritom su joj čak rekli da joj je dio novca ukraden i da mora što prije uplatiti još novca kako bi se zaustavile daljnje isplate s njenog računa.

Žena je ponovno uplatila novac, a tada su joj se osobe s kojima je ranije komunicirala prestale javljati.
Oštećena je tako od 21. srpnja prošle godine do 15. veljače ove godine u više navrata sa svog računa uplatila nekoliko stotina tisuća kuna. Zbog sumnje da je prevarena, događaj je prijavila policiji koja će provesti kriminalističko istraživanje.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.


Nastavite čitati

Pula
 

10 kina na otvorenom za 10 nezaboravnih filmova

Pulski filmski festival, koji će se održati od 15. do 23. srpnja, i prije službenog početka donosi čak deset filmova na otvorenom! U programu “Festival u kvartu” koji je započeo 26. svibnja i traje do 24. lipnja,. na deset lokacija u Puli bit će prikazano 10 filmova kojima započinje zagrijavanje za jubilarno, 70. izdanje Pule * Lokacije na kojima će biti razapeto filmsko platno suTrgu kralja Tomislava, Circolo, igrališa na Vidikovcu, na Novoj Verudi, iza Stande u Šijani, na Velom vrhu, Olimpija na Valdebeku, te škola Kaštanjer, Mornarički park i Placa u Štinjanu

Pula
 

Redateljica 'Narodnog poslanika': "Nušić ismijava naše najdublje mrakove. Humor je znak vitalnosti i zdrave kritičnosti koja omogućuje ozdravljenje"

Nušić je fantastičan pisac. To je čist dar. On je s 19 godina imao vrlo britko i izoštreno oko, uho i osjećaj za vrijeme u kojem živi * On je vrlo kritičan prema svojim likovima, ali u tom humoru prepoznajemo i zdravu kritiku i mogućnost da se to nadvlada, da se s time obračunamo * Vrlo su bogate i raskošne uloge, karakteri. Presretna sam što imam izuzetan ansambl s kojim se moglo dobiti punoću, raskoš, virtuoznost i kritičku svijest samih glumaca prema likovima, temi i djelu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.