Crna kronika

Oglasilo se ministarstvo obrane

Rješen misterij: MORH kaže da je pucnjava u vojarni 'Hrvatski branitelji Istre' dio planirane vježbe


 
2 min
Zoran Angeleski
Šira zona oko vojarne tik do pulskog aerodroma

"Vezano za Vaš upit, možemo Vas izvijestiti kako je događaj koji spominjete dio planirane vježbe koju pripadnici Hrvatske vojske provode u vojarni Hrvatski branitelji Istre u Puli", glasi kratki odgovor koji smo upravo primili iz Ministarstva obrane.

Ovaj odgovor otvara pitanje nije li uznemirene građane Ministarstvo obrane trebalo prethodno obavijestiti o vojnoj vježbi, te otkad se to vojne vježbe u kojima se koristi vatreno oružje provode u krugu vojarne, a ne na vojnim poligonima i streljanama udaljenim od urbanih zona.

Nakon što je naš tekst o sinoćnjoj pucnjavi iz smjera vojarne blizu pulskog aerodroma izazvao veliku pozornost javnosti, našoj redakciji javio se i autor audio snimke.

- I dan ranije, prekjučer, bili su isto takvi zvuci i pucnjava. Otišao sam do kapije, gdje su me na fini način otpratili riječima: "Ni mi ne znamo što je to, tek smo došli, a možda je vježba". Istovremeno su se čuli pucnjevi i galama, kao i na ovoj snimci, kaže naš sugovornik, koji im je na to rekao da je vojska dugo vremena na ovom dijelu, ali da nikad nisu pucali blizu kuća ili bi, ako bi bile vježbe, susjedstvo bilo prethodno obaviješteno. Ljudi koje je zatekla samo su slegli ramenima, kazavši "Mi ne znamo ništa".

Udaljenost između prvih kuća i mjesta odakle su se čuli pucnjevi je 500-tinjak metara, dodaje autor audio snimke.


Nastavite čitati

Pula
 

Čitanjem ulomaka romana Uliks Jamesa Joycea u Uliksu počeo Bloomsday

Program Bloomsdaya nastavlja se i večeras na Forumu uz glazbu s početka 20. stoljeća Dua Rapsodija i degustaciju sireva s početkom u 20.30 sati, te sutra u 10 sati otvorenjem izložbe plakata od početaka Bloomsdaya u Puli (2012.) do 2023. Također će biti predstavljeni i radovi učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna – Joyce u očima ŠPUD-a

Pula
 

(VIDEO) MALI SUPER JUNACI Natjecatelj Survivora Alex Percan na Fratarskom organizira jednodnevno druženje s djecom, njihovim roditeljima i kandidatima popularnog showa

Osim druženja s natjecateljima iz omiljenog televizijskog showa, plavim i crvenim plemenima, sve će biti opremljeno s raznim poligonima i sportskim aktivnostima, povezanih sa zdravim načinom života. Od ostalih aktivnosti koje će se događati na Fratarskom, Alex nam izdvaja preživljavanje, kako se pali vatra i gradi sklonište te gađa iz luka sa strijelom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.