Crna kronika

PODNESENA KAZNENA PRIJAVA DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU

ROVINJ: Knjigovotkinja pronevjerila oko 1,9 milijuna kuna!

Policija sumnjiči knjigovotkinju da je s računa klijenata na svoje privatne račune, i na račune pravnih osoba u kojima je ona odgovorna osoba te na račune drugih pravnih osoba s kojima klijenti nemaju nikakav poslovni odnos obavljala  isplate, a ponekad i uplate


 
1 min
Istra24
Pu istarska

Policija sumnjiči knjigovotkinju da je s računa klijenata na svoje privatne račune, i na račune pravnih osoba u kojima je ona odgovorna osoba te na račune drugih pravnih osoba s kojima klijenti nemaju nikakav poslovni odnos obavljala  isplate, a ponekad i uplate

Policijski službenici prijavili su ženu zbog sumnje da je kao knjigovođa počinila više kaznenih djela i pronevjerila oko 1.9 milijuna kuna . Naime, rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 40-godišnja hrvatska državljanka počinila više kaznenih djela pronevjere, zlouporabe povjerenja, krivotvorenja isprave te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Policija sumnjiči 40-godišnjakinju da je u razdoblju od 1. siječnja 2018. godine do 15. listopada 2021. godine, kao osoba ovlaštena za obavljanje računovodstvenih poslova i vođenja poslovnih knjiga, zlouporabila povjerenje klijenata te je obavljala neovlaštene transakcije.

Naime, s računa klijenata na svoje privatne račune, na račune pravnih osoba u kojima je ona odgovorna osoba te na račune drugih pravnih osoba s kojima klijenti nemaju nikakav poslovni odnos obavljala je isplate, a ponekad i uplate.

Također je utvrđeno kako nije uredno vodila poslovne knjige te da je krivotvorila pojedine poslovne isprave, ne bi li prikrila neovlaštene transakcije. Na taj je način oštetila deset pravnih osoba za oko 1.9 milijuna kuna.

Policija je protiv osumnjičene podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


Nastavite čitati

Istra
 

"LA PROJEKCIJA": Sutra se u Vodnjanu prikazuju kratkometražni filmovi lokalnih autora

- Za obilježavanje 30. godišnjice osnivanja Istarske županije, u  kontekstu filmske produkcije, odabran je Vodnjan. Tim povodom, prikazat ćemo filmove autora i tema vezanih za grad domaćin. Vodnjan je, naime, posljednjih godina obilježila produkcija kvalitetnih, uglavnom kratkometražnih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova, svojevrsni „filmski val“, nazvan i Novi vodnjanski filmski val, navode iz Istarske kulturne agencije

Istra
 

PGS o direktorima Uljanika i pravomoćnoj presudi 3. maju: Riječ je o klasičnom stečajnom kriminalu, a DORH ŠUTI!

Riječ je o tvrtki „Uljanik Učilište“, a koja je bila dio stečajne mase „Uljanik PIS-a“. Dočepali su je se gospoda Boris Dvoršak i Goran Pikot, a „3. maj“ u novonastaloj je situaciji štošta osporavao u tim transakcijama. Riječki je škver pokrenuo i sudski postupak, ali ga je na kraju balade i izgubio, a, rekao bih, prvenstveno zahvaljujući postojećem hrvatskom pravosudnom sustavu, rekao je počasni predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš na konferenciji za novinare

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.