Crna kronika

U Istri prošle godine 17 poginulih na cestama

Sutra uvečer alko-testiranje u cijeloj Istri

U noći sa subote na nedjelju, od 19 do 1 sati, na području Policijske uprave istarske (dakle, u cijeloj Istri) provest će se prometna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača


 
1 min
Zoran Angeleski
Prošle godine na istarskim cestama 17 osoba smrtno stradalih, a 14 zadobilo teške tjelesne ozljede

U noći sa subote na nedjelju, od 19 do 1 sati, na području Policijske uprave istarske (dakle, u cijeloj Istri) provest će se prometna akcija nadzora alkoholiziranosti vozača

Radi smanjenja broja prometnih nesreća, a posebno prometnih nesreća kojima je uzrok alkohol, u noći sa subote na nedjelju, od 19 do 01 sat, na području Policijske uprave istarske  (dakle, cijele Istre) provest će se prometna akcija ''Nadzor alkoholiziranosti vozača''.

Prošle se godine na području Istre dogodilo 1.578 prometnih nesreća; stradalo je ukupno 656 osoba, od kojih 17 osoba smrtno, 114 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 525 osoba lake tjelesne ozljede.

Vožnja pod utjecajem alkohola, unatoč strogim sankcijama za prekršitelje, još uvijek je čest uzrok prometnih nesreća u našoj policijskoj upravi, zastupljen 2021. godine s udjelom u prometnim nesrećama od 13 posto, dok je u prometnim nesrećama s poginulim osobama zastupljen od 21 posto, što znači da je svaki četvrti vozač u prometnoj nesreći s poginulim osobama bio pod utjecajem alkohola.


Nastavite čitati

Istra
 

POPULARNO FOTOGRAFIRANJE SA SOVAMA Zlostavljanjem životinja do ilegalne zarade

"Ovo je prostituiranje zaštićene vrste životinje i svjesno kršenje svih mogućih zakona Republike Hrvatske zbog nekog profita koji u državi uopće ne ostaje. Sitni kriminalci došli su iskoristiti naš turizam kojeg očigledno ne možemo kontrolirati. Što je najgore - široka javnost na sve ovo gleda kao slatke životinjice, a nitko ne gleda pozadinu priče. Čemu hrvatski i europski propisi, razni zakoni, ako ih poštujemo samo mi domaći ljudi dok stranci rade što ih je volja?", pita se Andrea Deklić iz Nature Histrice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.