Crna kronika

NOVA INTERNETSKA PRIJEVARA

Umažanka prevarena prilikom traženja smještaja - slučaj istražuje policija

Žena iz Umaga prevarena je prilikom traženja smještaja na internetskim stranicama. Oštećena je za nekoliko tisuća kuna, a slučaj upravo istražuje policija


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Žena iz Umaga prevarena je prilikom traženja smještaja na internetskim stranicama. Oštećena je za nekoliko tisuća kuna, a slučaj upravo istražuje policija

Umaška policija istražuje slučaj prijevare u kojem je dvadesetpetogodišnja žena oštećena za više tisuća kuna.

Policija je zaprimila prijavu da je spomenuta žena početkom prosinca prošle godine, a prilikom traganja za smještajem, na jednoj talijanskoj internetskoj stranici pronašla oglašivača koji joj je putem elektroničke pošte poslao poveznicu na poznatu stranicu za iznajmljivanje smještajnih objekata.

Žena je potom preusmjerena na drugu internetsku adresu na kojoj se nalazio račun, i na njega je potom  uplatila više tisuća kuna.

Međutim, kada je naknadno kontaktirala poznatu stranicu za iznajmljivanje smještajnih objekata, saznala je da je prevarena.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta.

U slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je odmah obavijestiti policiju na broj 192.


Nastavite čitati

Istra
 

Krenuo juriš na Europski parlament

Sutra donosimo nastavak priče o Istarskom veleučilištu. O stanju u toj visokoškolskoj ustanovi progovorili su zaposlenici * Pišemo o sukobu oko parkinga ispred jedne zgrade u Tršćanskoj ulici. Bilo je razbijanja stakla na vozilu * Župan Boris Miletić imenovao je nova Upravna vijeća u županijskim Lučkim upravama Poreč, Rabac, Rovinj te Lučkoj upravi Umag-Novigrad. Sutra donosimo detalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.