Crna kronika

NA ŠIJANSKOJ CESTI U PULI

Vozač pozitivan na drogu kažnjen s 11.000, a suvozač sa 6.000 kuna

U automobilu se kao suvozač nalazio koji je kod sebe imao nož i raspršivač s nadražujućom tvari, te  vrećicu s 22,3 grama marihuane


 
1 min
Istra24
Foto: PU istarska

U automobilu se kao suvozač nalazio koji je kod sebe imao nož i raspršivač s nadražujućom tvari, te  vrećicu s 22,3 grama marihuane

U srijedu, 16. ožujka oko 12 sati, prometna policija je na Šijanskoj cesti u Puli zaustavila automobil Suzuki, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 52-godišnjak, dok se u automobilu kao suvozač nalazio 39-godišnjak. Oba muškarca kod sebe su imali po nož i raspršivač s nadražujućom tvari,  dok je suvozač imao i vrećicu s 22,3 grama marihuane.

Obavljenim testiranjem utvrđeno je kako je vozač pod utjecajem droge, s obzirom da je bio pozitivan na marihuanu i amfetamin.
 
Radi počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, policija je vozaču izrekla ukupnu novčanu kaznu od 11.000 kuna, dok je suvozaču izrečena novčana kazna od 6.000 kuna radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Nastavite čitati

Pula
 

Tko redovno plaća račune odvoza otpada? Stalni stanovnici kvarta. Po kojoj formuli? Po količini? Kako se zna koju količinu ja ubacim mjesečno? Odokativno?

Stanovnici kvarta dobili su ključiće, no ubrzo nam oni više nisu trebali jer su podzemni spremnici bili otključani za sve koji stalno ili povremeno stanuju, borave u kvartu. Povremeni su neki vlasnici apartmana i turisti iz mnogobrojnih apartmana, korisnici parkirališta, prolaznici, mnogobrojni posjetioci raznih događaja u Areni...Oni ne odvajaju otpad nego ubacuju svoje vrećice u prvi koji im je na putu

Pula
 

Igor Belas: "Vršnjačko nasilje u velikom porastu, potrebno je preispitati i unaprijediti postojeće edukacije borbi protiv nasilja"

Iako smo vidjeli da se predmetno nasilje počelo i relativizirati razmišljanjima kako je tučnjava uvijek bilo i biti će, moramo se zapitati u kojem smjeru kao društvo idemo ako smo u 2023. godini sposobni relativizirati nasilje umjesto oštro reagirati i proaktivno djelovati preispitivanjem i unapređivanjem postojećih edukacija kako se takve stvari više ne bi počiniteljima motale po glavi, veli Belas

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.