Crna kronika

NA ŠIJANSKOJ CESTI U PULI

Vozač pozitivan na drogu kažnjen s 11.000, a suvozač sa 6.000 kuna

U automobilu se kao suvozač nalazio koji je kod sebe imao nož i raspršivač s nadražujućom tvari, te  vrećicu s 22,3 grama marihuane


 
1 min
Istra24
Foto: PU istarska

U automobilu se kao suvozač nalazio koji je kod sebe imao nož i raspršivač s nadražujućom tvari, te  vrećicu s 22,3 grama marihuane

U srijedu, 16. ožujka oko 12 sati, prometna policija je na Šijanskoj cesti u Puli zaustavila automobil Suzuki, pulske registracijske oznake, kojim je upravljao 52-godišnjak, dok se u automobilu kao suvozač nalazio 39-godišnjak. Oba muškarca kod sebe su imali po nož i raspršivač s nadražujućom tvari,  dok je suvozač imao i vrećicu s 22,3 grama marihuane.

Obavljenim testiranjem utvrđeno je kako je vozač pod utjecajem droge, s obzirom da je bio pozitivan na marihuanu i amfetamin.
 
Radi počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, policija je vozaču izrekla ukupnu novčanu kaznu od 11.000 kuna, dok je suvozaču izrečena novčana kazna od 6.000 kuna radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


Nastavite čitati

Pula
 

TAKO JE IZGLEDALA SACCORGIANA 1926.: Slika "Zlatnih" prije 100 godina pripada Silviji Salamon koja je radila na Oscarom nagrađenom filmu "Mediterraneo"

Vlasnica djela, isprva, po vlastitom priznanju, nije znala navesti ime autora slike. Potom je poznati galerist iz Vodnjana Germano Fioranti pretpostavio da bi to mogao biti Romeo Marsi, umjetnik rođen u Puli 1909. godine, a poginuo u Trstu, tijekom bombardiranja, 1944. godine * Priča obitelji Salamon vrlo je zanimljiva. Počinje u Puli, a preko Skitače, Šumbera, Gračišća, Segeta, Trsta, Lomabardije i Ligurije vodi nas sve do Pariza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.