Crna kronika

NAČELNIK TRAŽI OČITOVANJE

Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi Dr.Mate Demarin u Medulinu. Načelnik Kirac prozvao ravnateljicu

Vršnjačko nasilje dogodilo se u osnovnoj školi Dr.Mate Demarin u Medulinu. Ponukan napisima u medijima o eskalaciji vršnjačkog nasilja načelnik Općine Medulin Ivan Kirac zatražio je žurno očitovanje od ravnateljice škole Emanuele Pinzan Chiavalon


 
2 min
Istra24
Osnovna škola Dr.Mate Demarin u Medulinu

Vršnjačko nasilje dogodilo se u osnovnoj školi Dr.Mate Demarin u Medulinu. Ponukan napisima u medijima o eskalaciji vršnjačkog nasilja načelnik Općine Medulin Ivan Kirac zatražio je žurno očitovanje od ravnateljice škole Emanuele Pinzan Chiavalon

Suzana Sokač iz PU istarske potvrdila je da je policija zaprimila prijavu o vršnjačkom nasilju na području jedne škole.

„Policijski službenici provode izvide kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. S obzirom da se radi o djeci, ne možemo iznositi druge detalje“, navela je Sokač, potvrdivši da se događaj dogodio u srijedu.

Vršnjačko nasilje dogodilo se u osnovnoj školi Dr.Mate Demarin u Medulinu. Ponukan napisima u medijima o eskalaciji vršnjačkog nasilja načelnik Općine Medulin Ivan Kirac zatražio je žurno očitovanje od ravnateljice škole Emanuele Pinzan Chiavalon.

U priopćenju medijima Kirac je naveo „da škola Dr. Mate Demarina deklaratorno  provodi projekt „Nulte tolerancije prema nasilju“, ali da je krajnje vrijeme da se svi dionici -  od  ravnateljice, stručnih djelatnika škole, profesora, učitelja, administrativnog  i tehničkog osoblja, te svih učenika - pobrinu da se ovakvi incidenti više nikada ne dogode“.

Izrazio je zabrinutost za sve učenike škole, te je istaknuo kako podržava projekte u koje je Škola uključena: projekt MUP-a „Red Button“,  Hrabri telefon, i projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske, ali smatra kako je došlo vrijeme „da se manje priča, a više radi“.

-U probleme sprečavanja vršnjačkog nasilja svakako se treba uključiti struka,  jer je i pitanje kako je škola organizirana. Imaju li dovoljno stručnih suradnika koji mogu adekvatno reagirati na ovakve probleme?

Vjerujemo da će Škola i Istarska županija, kao osnivač pronaći način kako reagirati na ovaj problem, ali na način da svi shvate da nanošenje štete drugome nije nešto što je prihvatljivo u školi. Škola treba biti sigurno mjesto za sve učenike, naveo je Kirac.

Naglasio je da će Općina Medulin, kao i do sada biti potpora Školi, učenicima i njihovim roditeljima.

-Nadam se da je ovo što se dogodilo, izolirani incident potaknut nasiljem na društvenim mrežama, te da se tako nešto više nikad neće ponoviti, poručio je u priopćenju načelnik Ivan Kirac.

Očitovanje o događaju zatražili smo i od ravnateljice osnovne škole u Medulinu Emanuele Pinzan Chiavalon, koje ćemo objaviti čim da dobijemo.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.