IT & Tech

Odgovor na invaziju Ukrajine

Facebook i Instagram globalno reduciraju sadržaj ruskih državnih medija

U ponedjeljak, Meta je rekla da će ograničiti pristup ruskim državnim medijima RT-u i Sputnjiku na svojim platformama diljem Europske unije


 
2 min
HINA
Foto: BBC

U ponedjeljak, Meta je rekla da će ograničiti pristup ruskim državnim medijima RT-u i Sputnjiku na svojim platformama diljem Europske unije

Platforma Meta globalno reducira sadržaj Facebook stranica i Instagram računa koji su pod kontrolom ruskih državnih medija, kao i postove koji sadrže poveznice prema tim medijima na Facebooku, rekao je u utorak tvrtkin čelnik globalnog poslovanja.

Tehnološke kompanije suočile su se s pritiskom da odgovore na invaziju Ukrajine koju je prošli četvrtak pokrenula Rusija, što je dovelo do ekonomskih sankcija protiv Moskve od strane vlada diljem svijeta.

Nick Clegg iz Mete rekao je novinarima tijekom konferencijskog poziva da su se kao tvrtka suočili s "definitivno vidljivim" smanjivanjem svojih usluga u Rusiji otkad su ruske vlasti najavile da će ograničiti Metine platforme. Posebno su pogođeni video i drugi multimedijski sadržaji, rekao je Clegg. 

Meta je bila u "dugotrajnim razgovorima" s ruskim komunikacijskim regulatorom Roskomnadzorom zbog novog zakona koji zahtijeva da strane internetske kompanije otvore urede u Rusiji, dodao je Clegg. Neke odredbe novog zakona nazvao je "nesrazmjernima".

Meta, uz Twitter i Alphabetov Google, suočava se s mogućim kaznenim mjerama u Rusiji jer još nisu udovoljili tim uvjetima.

U ponedjeljak, Meta je rekla da će ograničiti pristup ruskim državnim medijima RT-u i Sputnjiku na svojim platformama diljem Europske unije.

Clegg je rekao da je kompanija također primila zahtjeve od vlada izvan EU da se blokiraju ruski državni mediji. Rekao je da ne zna za takve zahtjeve od vlade SAD-a.


Nastavite čitati

Svijet
 

Izraelska vojska pojačala bombardiranje širom Pojasa Gaze

Tenkovi koji se probijaju u zapadni i sjeverni dio grada, već su zauzeli istok, jug i centar * Brojke Palestinaca i UN-a pokazuju da je možda manje od 100. 000 ljudi ostalo u krajnjem zapadnom dijelu grada, koji je pružao utočište za više od polovice od 2,3 milijuna stanovnika Gaze prije početka izraelskog napada početkom svibnja.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.