IT & Tech

PAMETNE, MLADE, EMPATIČNE I PODUZETNE ŽENE

ICT SUPERGIRLS na Panelu konferencije „Let's Grow!“ u hotelu Park Plaza Histria

Pred kraj panela iz publike svoje mišljenje dala je žena koja je u IT sektoru aktivna više od 30 godina, od samih početaka. Nadovezala se na raspravu te kazala kako nije bitno raditi po 16 sati dnevno, bitno je naći balans, odraditi 8 sati, te poslije biti sretan uzevši gitaru i zasvirati, te se podružiti s prijateljima, za što je od publike i panelistica zaradila snažan aplauz


 
1 min
Dean Mladenović
ICT Supergirls

Pred kraj panela iz publike svoje mišljenje dala je žena koja je u IT sektoru aktivna više od 30 godina, od samih početaka. Nadovezala se na raspravu te kazala kako nije bitno raditi po 16 sati dnevno, bitno je naći balans, odraditi 8 sati, te poslije biti sretan uzevši gitaru i zasvirati, te se podružiti s prijateljima, za što je od publike i panelistica zaradila snažan aplauz

Danas je u hotelu Park Plaza Histria u Puli u sklopu drugog izdanje ICT konferencije „Let's Grow!“ održan Panel: ICT Supergirls.

Na panelu su sudjelovale: Iva Horvat, Lead Designer iz firme Mijena, Nikolina Ljubičić, Project Manager iz firme Lloyds digital, Zorana Matić, Implementation Engineer iz firme Cenosco, Dolores Koverlica, Chief Solutions Architect iz firme Infosit, Mirta Štefanac, Frontend Developer iz firme Infosit, Ana Tolić, Managing Director iz firme CMG, te moderatorica panela Monika Ivanović iz Infobipa.

Sve sudionice iznijele su svoje viđenje posla s kojim se bave, te kako održavaju balans poslovnog i privatnog života. Razgovaralo se o samom obrazovanju i izboru IT struke kao profesiji, koje su prednosti i mane. Velike mogućnosti koje se pružaju, poput rada s drugog kontinenta, kombinirajući želju za putovanjima s poslom, gdje je Mirta Štefanac iznijela svoj doživljaj rada iz Južne Amerike, te kako čak niti vremenska razlika nije ometala posao s matičnom tvrtkom u Poreču koja joj je omogućila takav oblik rada.

Mirta Štefanac

Zorana Matić iznijela je svoje iskustvo rada u Europi u usporedbi s radom u Hrvatskoj, izrekla je primjedbe da se kod nas na žene još uvijek ne gleda ravnopravno kao što je to na primjer u Beču, gdje će između nekoliko kandidata uvijek radije izabrati ženu.

Pred kraj panela iz publike svoje je mišljenje dala žena koja je u IT sektoru aktivna više od 30 godina, od samih početaka. Nadovezala se na raspravu te kazala kako nije bitno raditi po 16 sati dnevno, bitno je naći balans, odraditi 8 sati, te poslije biti sretan uzevši gitaru i zasvirati, te se podružiti s prijateljima, za što je od publike i panelistica zaradila snažan aplauz.

Moderatorica Monika Ivanović iz Infobipa je odlično vodila razgovor sa Supergirls, nije propuštala priliku potaknuti ih na iznošenje mišljenja i iskazivanja pozitivnih i negativnih strana ICT sektora kod žena.

Monika Ivanović - Infobip

- Današnji panel na temu ICT Supergirls je bio sa šest kolegica koje su imale različita iskustva u pet različitih tvrtki. One su podijelile svoje viđenje, kako je to danas biti žena u ICT svijetu, koje su prednosti rada u IT kompanijama, koji su izazovi s kojima se susrećemo na osobnoj i profesionalnoj razini. Što je nama bitno i kakvo okruženje želimo u kojemu radimo, kako bi se gradile i kao žene i kao majke, te kao žene koje grade veoma uspješne karijere. Vjerujem kako je i publika iz ovoga vidjela različite primjere, te kako u svemu ovome moramo biti uključivi i ne smijemo zaboraviti naše muške kolege koji su veliki dio naših uspjeha, poručila je Monika Ivanović iz Infobipa.


Foto: Dean Mladenović

Nastavite čitati

Pula
 

NI DVIJE GODINE OD NAJAVE Mobilni timovi za psihološku pomoć pulskim osnovnim školama nisu zaživjeli

U posljednjih nekoliko mjeseci evidentna je eskalacija vršnjačkog nasilja u najvećem istarskom gradu, a mobilni timovi ponovno su bili temom sastanka koji se sredinom svibnja održao u Gradu Puli. Iako škole otad bilježe i nove slučajeve vršnjačkog nasilja, čini se da je realizacija mobilnih timova još uvijek u fazi analiziranja, pa je izvjesno za očekivati kako do završetka ove školske godine neće ni zaživjeti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.