IT & Tech

hrvatska it tvrtka

Infinum preuzimanjem ETR-a širi poslovanje na SAD i planira rast

Očekuje da će akvizicija ETR-a unaprijediti Infinumove američke operacije kroz pristup novim klijentima, s naglaskom na razne digitalne i softverske proizvode i usluge vezane za umjetnu inteligenciju , kibernetičku sigurnost, internet stvari i druge tehnološke trendove


 
2 min
HINA
Nikola Kapraljević i James Cole foto HINA/ Damir SENČAR

Očekuje da će akvizicija ETR-a unaprijediti Infinumove američke operacije kroz pristup novim klijentima, s naglaskom na razne digitalne i softverske proizvode i usluge vezane za umjetnu inteligenciju , kibernetičku sigurnost, internet stvari i druge tehnološke trendove

Hrvatska IT tvrtka Infinum preuzela je američku digitalnu agencija ExpandTheRoom (ETR) s ciljem jačanja na tržištu SAD-a, a planira i daljnje širenje i godišnji rast od oko 7,3 posto, rekao je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik uprave Infinuma Nikola Kapraljević.

Ne iznoseći za koliko je ETR kupljen, Kapraljević je rekao da je kupnja ostvarena vlastitim sredstvima i dijelom kredita EBRD-a od 10,8 milijuna eura.

"Za ovu akviziciju izdvojili smo dio iz tog kredita dok ćemo ostatak koristiti za druge strateške poslove i planove. Zasad ne planiramo neku novu akviziciju, ali u budućnosti ćemo vidjeti", rekao je Kapraljević.

Objasnio je da Infinum ima ured u New Yorku koji ostvaruje odlične rezultate, a da je kupnjom ETR-a dobio puno zbog njegove stručnosti i visoke kakvoće u digitalnom dizajnu i drugim uslugama.

Očekuje da će akvizicija ETR-a unaprijediti Infinumove američke operacije kroz pristup novim klijentima, s naglaskom na razne digitalne i softverske proizvode i usluge vezane za umjetnu inteligenciju , kibernetičku sigurnost, internet stvari i druge tehnološke trendove.

Što se tiče poslovnih brojki, kaže da Infinum i ove godine planira rast prihoda, s lanjskih 23 na ovogodišnjih 29 milijuna eura, a u planu su i nova zapošljavanja nakon što je broj zaposlenih u Hrvatskoj i sedam inozemnih ureda akvizicijom u SAD-u povećan na više od 400.

Predsjednik uprave ETR-a James Cole kaže da je zadovoljan sklopljenim poslom s Infinumom te navodi da je tvrtka osnovana 1997. godine, a među klijentima su Reuters, Citibank, Honda i druge.

"S Infinumom nam se puno toga poklopilo, prije svega poslovna filozofija i kultura te međunarodna perspektiva, kao i kakvoća proizvoda i usluga te stručnost timova i poznavanje tržišta i kulture poslovanja u SAD-u. Ovo je i prilika da se ETR kao dio Infinuma više poveže s europskim tržištem", rekao je Cole.


Nastavite čitati

Medved: Program Vlade jasno oslikava programe i HDZ-a i DP-a

Program vlade jasno oslikava i program HDZ-a i program Domovinskog pokreta, i u skladu s njime vjerujem da ćemo u iduće četiri godine kao stabilna vlada realizirati sve te programe”, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved 

Nakon medijskog istupa bivšeg ministra Banožića obitelj poginulog zgrožena: "To je sramotno, prevršio je svaku mjeru"

Obitelj je zgrožena ovim istupom i izjavama, ali još uvijek nisu spremni istupiti javno i reći sve što misle o ovom slučaju i izjavama bivšeg ministra. Vidite da ni dosad obitelj nije željela javno istupati, poštujući pravo svakoga da se obrani na sudu, ali nakon ovakvog istupa ponovno ćemo razmotriti situaciju i odlučiti se za daljnje korake - rekao je Hrvoje Šutalo

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.