IT & Tech

hibridni zrakoplov

Leteći automobil iz Slovačke dobio je službenu dozvolu da leti kao zrakoplov

Hibridni zrakoplov je do sada imao 200 polijetanja i slijetanja te ukupno 70 sati leta. Tvrtka planira ponuditi izravne letove između Pariza i Londona u bliskoj budućnosti.


 
1 min
HINA
Ilustracija/Pixabay

Hibridni zrakoplov je do sada imao 200 polijetanja i slijetanja te ukupno 70 sati leta. Tvrtka planira ponuditi izravne letove između Pariza i Londona u bliskoj budućnosti.

Leteći automobil iz Slovačke dobio je službenu dozvolu da leti kao zrakoplov, rekao je u srijedu glasnogovornik slovačkog ministarstva prometa.

Proizvod tvrtke Klein Vision u slovačkom gradu Nitri pod nazivom "AirCar", mješavina je automobila i malih zrakoplova.

Svoj prvi let imao je između zračnih luka dvaju gradova u lipnju 2021.

Za pola sata doletio je iz Nitre u 75 kilometara udaljenu slovačku prijestolnicu Bratislavu.

Od tada je uspješno završio sve testove potrebne za dobivanje službene dozvole za let slovačkih zrakoplovnih vlasti, objavio je Klein Vision.

Hibridni zrakoplov je do sada imao 200 polijetanja i slijetanja te ukupno 70 sati leta.

Tvrtka planira ponuditi izravne letove između Pariza i Londona u bliskoj budućnosti.

"AirCar", koji je razvio osnivač tvrtke Stefan Klein, može se voziti cestom kao običan automobil, a nakon što raširi krila, transformira se u avion za nešto manje od tri minute.

Klein i njegovi partneri već su predstavili hibridni model, u početku pod imenom "Aeromobil", na nekoliko međunarodnih sajmova automobila od 2013. godine, izazvavši svjetsku senzaciju.

Kasnije se Klein razišao sa svojim financijskim partnerima i osnovao vlastitu tvrtku, koja sada želi izaći na tržište s letećim automobilom pod imenom "AirCar".

 

(Hina) xps yps


Nastavite čitati

Pula
 

GROMOGLASNI SPEKTAKL NA VALELUNGI: No Traction Challenge i auto style natjecanja okupit će u Puli preko 300 ljubitelja automobila

Program događaja obuhvaća dva dana, sa subotom prepunom sadržaja. No Traction Challenge donosi šest društvenih igara koje će testirati izdržljivost, snagu, snalažljivost i druge vještine sudionika. U večernjim satima, svi posjetitelji bit će svjedoci vrhunskog drift showa i natjecanja u kategorijama "Best Burnout" i "Loudest Car". Ulaz na događaj je besplatan za sve posjetitelje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.