IT & Tech

GREEN FUTURE KONFERENCIJA

Split u lipnju domaćin Green Future konferencije uz podršku Rimca i Infobipa

U Splitu će se na konferenciji okupiti globalni i hrvatski tehnološki stručnjaci, tvrtke, institucije, donositelji odluka, znanstvenici i ostali dionici iz sektora održivog razvoja. U fokusu će biti iskustva, nove tehnologije i inovativne politike vezane uz zelenu tranziciju


 
1 min
HINA
Ilustracija, Foto: Pixabay

U Splitu će se na konferenciji okupiti globalni i hrvatski tehnološki stručnjaci, tvrtke, institucije, donositelji odluka, znanstvenici i ostali dionici iz sektora održivog razvoja. U fokusu će biti iskustva, nove tehnologije i inovativne politike vezane uz zelenu tranziciju

Green Future konferencija održat će se u Splitu 9. i 10. lipnja, a na njoj će biti riječi o iskustvima, novim tehnologijama i inovativnim politikama vezanima uz zelenu tranziciju, najavio je u ponedjeljak Organizacijski odbor te konferencije.

"Zelena tranzicija je proces koji u sljedećim godinama i desetljećima predstavlja imperativ za gospodarstvo Hrvatske, Europske unije i ostatka svijeta", istaknuli su organizatori.

U novom programskom razdoblju na raspolaganju su znatna nepovratna financijska sredstva kojima Europska unija želi potaknuti održiva ulaganja, inovacije i otvaranje novih radnih mjesta u Europi te pravednu tranziciju kako bi do 2050. ostvarila cilj o klimatskoj neutralnosti.

"Prilika je to koju ne smijemo propustiti", poručili su.

U Splitu će se na konferenciji okupiti globalni i hrvatski tehnološki stručnjaci, tvrtke, institucije, donositelji odluka, znanstvenici i ostali dionici iz sektora održivog razvoja.

Želimo osvijestiti i naučiti što sve obuhvaća zelena tranzicija, kako je financirati i kako provoditi učinkovite javne politike koje će dovesti do promjene ponašanja, brže primjene tehnoloških inovacija i ispunjenja zadanog cilja o klimatskoj neutralnosti do 2050. godine, istaknuli su organizatori.

Green Future konferenciju podržavaju dvije vodeće hrvatske tech kompanije: Rimac Group i Infobip, a događanje podržava i Grad Split.


Nastavite čitati

MORH: Potpisan Ugovor o nabavi francuskog raketnog sustava protuzračne obrane

Riječ je o lanseru sustava kratkog dometa Mistral, a vrijednost ugovora je 53.850.000 eura s otplatnim rokom od pet godina, a ukupne obveze MORH-a s ekonomskim povećanjem cijena i porezom na dodanu vrijednost iznose 71.957.138,00 eura * Francuska je u okviru implementacije Hrvatsko-francuskog strateškog partnerstva ponudila Hrvatskoj jačanje suradnje u obrambenim pitanjima, odnosno mogućnost nabava borbenih aviona Rafale

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.