republika - dugi
IT & Tech

GREEN FUTURE KONFERENCIJA

Split u lipnju domaćin Green Future konferencije uz podršku Rimca i Infobipa

U Splitu će se na konferenciji okupiti globalni i hrvatski tehnološki stručnjaci, tvrtke, institucije, donositelji odluka, znanstvenici i ostali dionici iz sektora održivog razvoja. U fokusu će biti iskustva, nove tehnologije i inovativne politike vezane uz zelenu tranziciju


 
1 min
HINA
Ilustracija, Foto: Pixabay

U Splitu će se na konferenciji okupiti globalni i hrvatski tehnološki stručnjaci, tvrtke, institucije, donositelji odluka, znanstvenici i ostali dionici iz sektora održivog razvoja. U fokusu će biti iskustva, nove tehnologije i inovativne politike vezane uz zelenu tranziciju

Green Future konferencija održat će se u Splitu 9. i 10. lipnja, a na njoj će biti riječi o iskustvima, novim tehnologijama i inovativnim politikama vezanima uz zelenu tranziciju, najavio je u ponedjeljak Organizacijski odbor te konferencije.

"Zelena tranzicija je proces koji u sljedećim godinama i desetljećima predstavlja imperativ za gospodarstvo Hrvatske, Europske unije i ostatka svijeta", istaknuli su organizatori.

U novom programskom razdoblju na raspolaganju su znatna nepovratna financijska sredstva kojima Europska unija želi potaknuti održiva ulaganja, inovacije i otvaranje novih radnih mjesta u Europi te pravednu tranziciju kako bi do 2050. ostvarila cilj o klimatskoj neutralnosti.

"Prilika je to koju ne smijemo propustiti", poručili su.

U Splitu će se na konferenciji okupiti globalni i hrvatski tehnološki stručnjaci, tvrtke, institucije, donositelji odluka, znanstvenici i ostali dionici iz sektora održivog razvoja.

Želimo osvijestiti i naučiti što sve obuhvaća zelena tranzicija, kako je financirati i kako provoditi učinkovite javne politike koje će dovesti do promjene ponašanja, brže primjene tehnoloških inovacija i ispunjenja zadanog cilja o klimatskoj neutralnosti do 2050. godine, istaknuli su organizatori.

Green Future konferenciju podržavaju dvije vodeće hrvatske tech kompanije: Rimac Group i Infobip, a događanje podržava i Grad Split.


Nastavite čitati

Sindikat traži ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte

Naglašavaju da se kupuju stari i nesigurni brodovi, u koje se onda ništa ili malo ulaže, a to pokazuje primjer broda "Oliver" koji četiri mjeseca boravi u remontnom brodogradilištu, bez obzira što linija koju bi trebao održavati vapi za novim brodom, kao i druge linije koje Jadrolinija održava

NA IZBORNI DAN NEMA NASTAVE Sutra učenici u poslijepodnevnoj smjeni najduže do 18.30 sati

"S obzirom da se i na ovim izborima velik broj biračkih mjesta nalazi u osnovnim i srednjim školama, koja se u pravilu uređuju na dan koji prethodi izbornom danu, molimo vas da u školama u kojim će se nalaziti biračka mjesta, organizaciju odgojno-obrazovnog rada na dan 16. travnja organizirate na način da poslijepodnevna smjena traje najduže do 18.30 sati", stoji u dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.