Komunal

u plusu četiri posto

Bale u vrhu općina koje bilježe rast stanovništva u Hrvatskoj

Ovakav porast me nije iznenadio. Ovi pozitivni demografski pokazatelji govore, prije svega, da Bale ne trebaju strahovati za svoju budućnost, veli načelnik Bala Edi Pastrovicchio


 
1 min
Borka Petrović

Ovakav porast me nije iznenadio. Ovi pozitivni demografski pokazatelji govore, prije svega, da Bale ne trebaju strahovati za svoju budućnost, veli načelnik Bala Edi Pastrovicchio

Popis stanovništva u Istarskoj županiji pokazao je pad broja stanovnika, no Općina Bale bilježi pozitivne brojke te je jedna od samo osam općina u Istri u kojima je zabilježen rast broja stanovnika.

Imaju 1.168 stanovnika

Naime, prema zadnjem popisu stanovništva Općina Bale bilježi porast od gotovo četiri posto. Prema objavljenim rezultatima Državnog zavoda za statistiku Općina Bale ima 1.168 stanovnika.

Načelnik Općine Bale dobre demografske rezultate pripisuje u prvom redu aktivnostima i pogodnostima koje Općina nudi svojim stanovnicima, a time privlači i građane iz drugih krajeva.

- Smatram kako je pozitivan trend povećanja broja stanovnika općine posljedica brojnih aktivnosti i značajnih ulaganja u razne segmente društva kako bi mještani imali što bolje i kvalitetnije uvjete za život. Ovakav porast me nije iznenadio. Ovi pozitivni demografski pokazatelji govore, prije svega, da Bale ne trebaju strahovati za svoju budućnost, veli načelnik Bala Edi Pastrovicchio.

Izazovi za općinu

Rast broja stanovnika, dodaje, pred Općinu stavlja i brojne izazove, pa se stalno ulaže u infrastrukturu, poticajne mjere za poduzetnike, stvaranje uvjeta za rad i život mladih obitelji, kao i drugih skupina društva.


Nastavite čitati

Istra
 

U Poreču djeci na raspolaganju veliki izbor ljetnih kampova - mogu birati između sporta, plesa, zabavnih i edukativnih aktivnosti

Glavni motiv kod organizacije ljetnih kampova i programa je djeci i mladima pružiti vrijeme ispunjeno druženjem, kreativnim i sportskim aktivnostima, timskim radom, edukacijama i prijateljstvom. Svakog ljeta kroz brojne ljetne kampove i programe u Poreču prođe više od tisuću djece, navode iz Grada Poreča * Sve informacije o sportskim kampovima svi zainteresirani mogu dobiti kod Sportske zajednice Grada Poreča ili direktno od klubova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.