Komunal

Sastanak Stožera i predstavnika Obrtničke komore

Dio kafića ne pridržava se mjera - uskoro strože kontrole državnih institucija

Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Dio se kafića ne pridržava mjera

Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe

Na sastanku Stožera Civilne zaštite Istarske županije i predstavnika Obrtničke komore Istarske županije koji je održan danas načelnik Dino Kozlevac i dr. Aleksandar Stojanović obavijestili su predstavnike obrtnika o trenutnoj zdravstvenoj situaciji i o važećim mjerama zaštite.

Uskoro stroži nadzor kafića

Naglašeno je da je incidencija bolesti visoka te da se u dogledno vrijeme ne očekuje značajniji pad brojeva. Vezano za ugostiteljske mjere, na snazi su mjere iz kolovoza 2021., kad je situacija bila mnogo bolja.

Kao jedan od problema navedeno je kako se dio ugostiteljskih objekata koji služe piće (caffe barovi) nedovoljno pridržava mjera te su naglasili da je uskoro najavljen stroži nadzor od strane nadležnih državnih institucija.

U ime Komore, predsjednik Robert Momić naglasio je da su obrtnici svjesni teške zdravstvene situacije te kako Komora podupire rad Stožera. Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe.

Pozvali na cijepljenje

Na kraju sastanka, zaključeno je da svi trebaju uložiti dodatne napore da se popravi zdravstvena situacija i osigura normalan rad u narednoj turističkoj sezoni.

- Konkurentske zemlje (Italija, Španjolska, Grčka…) su po procijepljenosti daleko ispred Hrvatske te imaju daleko restriktivnije mjere, stoga se pozivaju svi ugostitelji da učine sve kako bi se situacija popravila, navode iz Obrtničke komore.


Nastavite čitati

Pula
 

Pulska Gea osigurala 450.000 kuna potpore iz Europskog socijalnog fonda

Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula osigurao je sredstva za provedbu projekta Ne ću ben, hodi zajno. -Dobivena sredstva od velike su važnosti za udrugu budući da su omogućila zapošljavanje psihoterapeuta na pola radnog vremena te koordinatora programa i aktivnosti također na pola radnog vremena, rekla je predsjednica Kluba Gea Nataša Vitasović

Pula
 

Tame Impala - kisik jedva dišućoj alternativnoj Puli

Uz profinjeni senzibilitet za dinamiku koncertne večeri, posebno je uvjerljiva bila završnica kad su tisuće fanova pjevali s Parkerom "New Person, Same Old Mistakes" te u bisu divnu "The Less i Know  Better", da bi se bend oprostio od nekih sedam-osam tisuća ljudi viralnim hitom "One more hour", pjesmom sa zadnjeg albuma "The Slow Rush" koja je, mimo volje benda, postala silno popularna kao  pozadina za brojna TikTok videa

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.