Komunal

Sastanak Stožera i predstavnika Obrtničke komore

Dio kafića ne pridržava se mjera - uskoro strože kontrole državnih institucija

Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Dio se kafića ne pridržava mjera

Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe

Na sastanku Stožera Civilne zaštite Istarske županije i predstavnika Obrtničke komore Istarske županije koji je održan danas načelnik Dino Kozlevac i dr. Aleksandar Stojanović obavijestili su predstavnike obrtnika o trenutnoj zdravstvenoj situaciji i o važećim mjerama zaštite.

Uskoro stroži nadzor kafića

Naglašeno je da je incidencija bolesti visoka te da se u dogledno vrijeme ne očekuje značajniji pad brojeva. Vezano za ugostiteljske mjere, na snazi su mjere iz kolovoza 2021., kad je situacija bila mnogo bolja.

Kao jedan od problema navedeno je kako se dio ugostiteljskih objekata koji služe piće (caffe barovi) nedovoljno pridržava mjera te su naglasili da je uskoro najavljen stroži nadzor od strane nadležnih državnih institucija.

U ime Komore, predsjednik Robert Momić naglasio je da su obrtnici svjesni teške zdravstvene situacije te kako Komora podupire rad Stožera. Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe.

Pozvali na cijepljenje

Na kraju sastanka, zaključeno je da svi trebaju uložiti dodatne napore da se popravi zdravstvena situacija i osigura normalan rad u narednoj turističkoj sezoni.

- Konkurentske zemlje (Italija, Španjolska, Grčka…) su po procijepljenosti daleko ispred Hrvatske te imaju daleko restriktivnije mjere, stoga se pozivaju svi ugostitelji da učine sve kako bi se situacija popravila, navode iz Obrtničke komore.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.