Komunal

Sastanak Stožera i predstavnika Obrtničke komore

Dio kafića ne pridržava se mjera - uskoro strože kontrole državnih institucija

Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Dio se kafića ne pridržava mjera

Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe

Na sastanku Stožera Civilne zaštite Istarske županije i predstavnika Obrtničke komore Istarske županije koji je održan danas načelnik Dino Kozlevac i dr. Aleksandar Stojanović obavijestili su predstavnike obrtnika o trenutnoj zdravstvenoj situaciji i o važećim mjerama zaštite.

Uskoro stroži nadzor kafića

Naglašeno je da je incidencija bolesti visoka te da se u dogledno vrijeme ne očekuje značajniji pad brojeva. Vezano za ugostiteljske mjere, na snazi su mjere iz kolovoza 2021., kad je situacija bila mnogo bolja.

Kao jedan od problema navedeno je kako se dio ugostiteljskih objekata koji služe piće (caffe barovi) nedovoljno pridržava mjera te su naglasili da je uskoro najavljen stroži nadzor od strane nadležnih državnih institucija.

U ime Komore, predsjednik Robert Momić naglasio je da su obrtnici svjesni teške zdravstvene situacije te kako Komora podupire rad Stožera. Predsjednik Ceha ugostitelja Stanislav Briškoski istaknuo je važnost predstojeće sezone te apelirao na sve ugostitelja da se pridržavaju mjera te da se, oni koji to još nisu učinili, cijepe.

Pozvali na cijepljenje

Na kraju sastanka, zaključeno je da svi trebaju uložiti dodatne napore da se popravi zdravstvena situacija i osigura normalan rad u narednoj turističkoj sezoni.

- Konkurentske zemlje (Italija, Španjolska, Grčka…) su po procijepljenosti daleko ispred Hrvatske te imaju daleko restriktivnije mjere, stoga se pozivaju svi ugostitelji da učine sve kako bi se situacija popravila, navode iz Obrtničke komore.


Nastavite čitati

Pula
 

Dokumentarac Igora Gala o Festivalu jugoslavenskog igranog filma u Puli napunio kino Valli

Film progovara i o manje lijepim trenucima iz povijesti jugoslavenske kinematografije; od pokušaja da se festival preseli iz Pule u Beograd i zašto do toga nije došlo - a za što je zaslužan i sam Tito - o tome zašto je važan "kantun Arene" te što se događalo u danima kada je posljednji, već pripremljeni festival, naprasno ukinut tjedan dana prije samog otvaranja

Pula
 

(FOTO) "NAMA JE OVO OSTVARENJE SNA" Bangladešanin Noman i Filipinac Victor novi su pulski poštari

Šest je djelatnika iz Azije tijekom prošle godine obuklo poštarsku uniformu u Puli. Sudeći po brzini kojom stječu simpatije sugrađana, snalaze se i više no dobro. Stigli su iz Bangladeša, Filipina i Indije - tri države, tri jezika i tri pisma. Ali, i tri kulture i tri religije. Pozvali su nas da s njima provedemo dio poštanske smjene i ispričali kako je to kada se preseliš na drugi kraj planeta

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.