Komunal

pulska crtica

(FOTO) Opasna fasada u centru Pule. Hodaš gradom - pazi glavu!

Nogostup ispod nje iznimno je prometan, jer ovuda u školu prolaze brojni srednjoškolci. Put je to do Giardina, banke, ljekarne, tržnice...


 
1 min
Borka Petrović

Nogostup ispod nje iznimno je prometan, jer ovuda u školu prolaze brojni srednjoškolci. Put je to do Giardina, banke, ljekarne, tržnice...

Iako projekt Grada Pule 'Dolcevita' daje rezultate, i sve je više uređenih fasada u starogradskoj jezgri, centar je još uvijek pun fasada od kojih su neke i životno opasne.

Jedna se od takvih nalazi u Zagrebačkoj ulici, preko puta nekadašnjeg "Gavrilovića". Nogostup ispod nje iznimno je prometan, jer ovuda u školu prolaze brojni srednjoškolci.

Put je to do Giardina, banke, ljekarne, tržnice...

Ukoliko pogledate gore, a malo tko to čini, vidjet ćete načetu fasadu te kamene dijelove ispod krova koji samo što ne otpadnu. Iako izgleda kao da je dio otučen, upravo kako ne bi pao, ni ostatak fasade ne izgleda bezazleno. Dapače.

Nadamo se da će se fasada što prije sanirati, a ako već stanari nemaju dovoljno novca da urede fasadu (zapravo su uvijek financije problem) svakako bi trebali promisliti o načinu kako da ona ne bude opasna za prolaznike.

Za kraj, i aktualnim Komunalnim redom Grada Pule propisano je da je vlasnik, odnosno korisnik zgrade dužan odmah otkloniti oštećenja vanjskih dijelova zgrade (pročelje ili pokrov postojeće zgrade), zbog kojih postoji opasnost za život i zdravlje ljudi ili imovinu veće vrijednosti, sukladno posebnim propisima o gradnji.


B. PETROVIĆ

Nastavite čitati

Pula
 

PULA Domaće jedriličarke Una Krivić, Nika Fornažar i Iva Rokvić najbolje u klasama

U najbrojnijoj klasi Optimist (144 takmičara), pobijedio je Cristian Casetllan iz Triestina sport del Mare. U klasi ILCA 4 nastupila su 22 jedriličara i jedriličarke, najbolji je bio Jeremias Patikryl iz Češke, a među djevojkama je najbolja bila Nika Fornažar iz porečkog Horizonta. U klasi ILCA 6 u kojoj je nastupilo je 12 takmičara, najbolje se snašla Iva Rokvić iz JK Uljanik, na drugom mjestu je završio Luka Pahljina (Uljanik), dok je 3. bila Manola Miletić iz Kvarnera

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.