Komunal

ZNAMO DA JE I VAMA STALO

FOTOBILJEŠKA: Posljednji ispraćaji Puležana ne zaslužuju prljava stakla

Na pulskom gradskom groblju Monte Giro teško je ne primijetiti prljava stakla na kapelici iz koje građani Pule svakodnevno ispraćaju svoje najdraže. Brigada od 35 djelatnika ove komunalne tvrtke zasigurno može bolje


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini
Groblje Monte Giro

Na pulskom gradskom groblju Monte Giro teško je ne primijetiti prljava stakla na kapelici iz koje građani Pule svakodnevno ispraćaju svoje najdraže. Brigada od 35 djelatnika ove komunalne tvrtke zasigurno može bolje

Odlazak na groblje, bilo da je riječ o posljednjem ispraćaju pokojnika ili, pak, o obilasku posljednjih počivališta naših najmilijih, poseban je čin naše kulture i civilizacije.

Trebalo bi učiniti sve što je moguće kako se takvom činu ne bi oduzela dužna dostojanstvenost.

Kapelica na Monte Giru

Nažalost, na pulskom gradskom groblju Monte Giro nemoguće je ne primijetiti neadekvanu razinu čistoće kapelice iz koje građani Pule ispraćaju drage osobe. Prilikom svakog pogreba obitelj i prijatelji provode barem pola sata u tišini, kontemplaciji ili molitvi, i potpuno je nedopustivo da pritom gledaju u prljave prozore.

Tvrtka Monte Giro d.o.o. u stopostotnom vlasništvu Grada Pule trenutno zapošljava 35 radnika. Oni sigurno mogu bolje.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.