Komunal

u sklopu akcije „Zasadi stablo, ne budi panj!“

Grad Pula osigurao svojim građankama i građanima 170 komada sadnica voćaka

Uz 360 već posađenih stabala i  170 stabala, koja će posaditi građani u svojim vrtovima u okviru akcije „Posadi stablo, ne budi panj“, kao i još 10-ak stabala koja će biti posađena na javnim površinama do kraja ove godine, ukupno će biti posađeno oko 540 stabala na zelenim površinama Pule


 
1 min
Istra24
Pixabay

Uz 360 već posađenih stabala i  170 stabala, koja će posaditi građani u svojim vrtovima u okviru akcije „Posadi stablo, ne budi panj“, kao i još 10-ak stabala koja će biti posađena na javnim površinama do kraja ove godine, ukupno će biti posađeno oko 540 stabala na zelenim površinama Pule

U okviru nacionalne akcije sadnje stabala „Zasadi stablo, ne budi panj!“, koja se održava tijekom studenog 2022. godine, Grad Pula i ove je godine osigurao svojim građankama i građanima 170 stabala voćaka za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova.

Građankama i građanima na raspolaganju su trogodišnje voćke i to 100 komada maslina, 60 stabala smokvi i  10 sadnica nara.

Zainteresirani za besplatnu dodjelu stabala voćaka,  trebaju  se prijaviti na e-mail Udruge za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!”: istarska@zasadistablonebudipanj.hr, kao i prethodnih godina, te zatražiti jedno stablo od ponuđenih i dostupnih sadnica voćaka.

U zahtjevu je potrebno navesti ime i prezime, adresu i kontakt telefon.  Zahtjeve je moguće podnositi na navedeni e-mail do 30. studenog  2022. godine ili do podjele svih dostupnih 170 sadnica.

Građanke i građani koji putem e-maila, upućenog Udruzi za zaštitu okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!” iskažu interes za sadnju u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova, bit će obuhvaćeni popisom koji će Udruga dostaviti Gradu Puli, a stabla voćaka građani će moći preuzimati u gospodarskom dvorištu Herculanee u Valmadama od početka prosinca nadalje, o čemu će biti pravovremeno obaviješteni putem mrežnih stranica i medija.

Osim podjele stabala voćaka za sadnju u sklopu okućnica i privatnih vrtova, u okviru akcije sadnje stabala, Grad Pula posaditi će stabla i na javnim zelenim površinama u Valturskoj ulici, čime će se doprinijeti povećanju zelenog fonda grada i neposredno utjecati na ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje emisija ugljičnog dioksida.

Svako novo posađeno stablo postaje dio „obitelji“ od već više tisuća stabala koja su posađena u posljednjih desetak godina na području Pule. Samo je u proteklih godinu dana, u  razdoblju od rujna 2021. do rujna 2022. godine,  posađeno čak 360 stabala na javnim površinama i više od  600 grmova i trajnica.

Uz 360 već posađenih stabala i  170 stabala, koja će posaditi građani u svojim vrtovima u okviru akcije „Posadi stablo, ne budi panj“, kao i još 10-ak stabala koja će biti posađena na javnim površinama do kraja ove godine, ukupno će biti posađeno oko 540 stabala na zelenim površinama Pule.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.