Komunal

UKLJUČIO SE SIGURNOSNI SUSTAV

Iz Pula parkinga objasnili zašto rolo garaža nije radila. Razlog nije kvar nego - ptičica

Sustavi su detektirali nepoznatu kretnju i automatski zaustavili rad garaže kako bi osigurali sigurnost. Ovaj događaj ističe koliko ozbiljno shvaćamo sigurnost svih korisnika i njihove imovine. Današnji incident pokazuje da su sigurnosni aspekti našeg sustava postavljeni s mislima na sve moguće scenarije, poručili su iz Pula parkinga


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović

Sustavi su detektirali nepoznatu kretnju i automatski zaustavili rad garaže kako bi osigurali sigurnost. Ovaj događaj ističe koliko ozbiljno shvaćamo sigurnost svih korisnika i njihove imovine. Današnji incident pokazuje da su sigurnosni aspekti našeg sustava postavljeni s mislima na sve moguće scenarije, poručili su iz Pula parkinga

Nakon našeg današnjeg pisanja o kvaru na pulskoj rotirajućoj garaži, kada su neki od nezadovoljnih korisnika komentirali da više nikada neće koristiti ovu vrstu parkiranja, oglasili su se iz Pula parkinga, te naveli da se ne radi o kvaru, već da se je uključio sigurnosni sustav koji je zaustavio rad rolo garaža.

Naime, iz Pula parkinga poručuju da se je incident dogodio kao rezultat ulaska ptice u garažu, što je aktiviralo sigurnosne sustave.

- Sustavi su detektirali nepoznatu kretnju i automatski zaustavili rad garaže kako bi osigurali sigurnost. Ovaj događaj ističe koliko ozbiljno shvaćamo sigurnost svih korisnika i njihove imovine. Današnji incident pokazuje da su sigurnosni aspekti našeg sustava postavljeni s mislima na sve moguće scenarije, poručili su iz Pula parkinga.

Iz Pula parkinga nadalje kažu da će današnji problem biti riješen tako što će se konfiguracija sigurnosnih sustava postaviti tako da ne reagira na slične situacije.

- Premda smo predvidjeli mogućnost takvih događaja, praktična simulacija je bila izazovna. Razmišljali smo o angažiranju sokolara, ali smo zaključili da sokol nije prikladan za naše prostore, rekli su.

"Ispričavamo se svim korisnicima koji su imali neugodno iskustvo prilikom prvog korištenja garaže", ističu iz Pula parkinga, i navode da korisnici i njihova vozila nisu bili ugroženi, te da je nagli zastoj rotacije rezultirao bukom s obzirom na težinu sustava rotacijskih garaža, što je bila očekivana i kontrolirana reakcija.

Za kraj nadležni iz Pula parkinga naglašavaju da tijekom besplatnog probnog razdoblja korištenja rolo garaže, dok detaljno provjeravaju i optimiziraju sve sigurnosne protokole, žele da se korisnici i njihovi djelatnici upoznaju sa sustavom i svim njegovim funkcionalnostima.


Nastavite čitati

Pula
 

ZAVRŠEN, ALI PRAZAN: Ni četiri mjeseca nakon svečanog otvorenja Dom 'Ruža Petrović' još nije useljen

Podsjetimo, štićenici doma, njih ukupno 41, u zgradu nekadašnjeg odjela psihijatrije preselili su se u ožujku 2022. godine, kada je započelo renoviranje matične zgrade. Prvotno je plan podrazumijevao boravak u privremenom smještaju tek godinu dana, no pri kraju tog roka postalo je jasno da će on biti probijen. Prvi razlog bio je ritam radova, a drugi - neuspješna potraga za stručnim kadrom

Pula
 

U tijeku pripreme za dogradnju Osnovne škole Šijana

U sklopu pripremnih radnji uklonit će se dio postojećih stabala te će se izvršiti zamjenska sadnja u znatno većem obimu. Sada će ukloniti 23 bora, dva cedra i jedan čempres, a zasadit će se više od 300 stabala, grmolikih vrsta lovora, pitospore i lavande

Pula
 

Crvenokljune čigre nakon godina ljudskog uznemiravanja uspješno obavile gniježđenje na blokovima pokraj Muzila. Uskoro kreću prema Africi

Prstenovanje se obavlja kako bismo mogli pratiti koloniju crvenokljunih čigri s područja Pule, koja svojom brojkom značajno pridonosi cijeloj populaciji ove vrste u Hrvatskoj, te je iznimno važna. I ono najbitnije, ove godine ptice nisu uznemiravane od ljudi, što je veliki napredak, poručila je dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljice Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.