Komunal

Priprema za sezonu kupanja

IZDVOJENO 54.875 EURA Tvrtka Kalavojna ravna i prihranjuje plažu na Hidrobazi

Nakon postupka nabave i odabira izvođača, tvrtka Kalavojna iz Marčane, danas je započela s ravnanjem i prihranom plaže na Hidrobazi. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima i kada je broj kupača i posjetitelja najmanji


 
1 min
Istra24
foto: pula.hr

Nakon postupka nabave i odabira izvođača, tvrtka Kalavojna iz Marčane, danas je započela s ravnanjem i prihranom plaže na Hidrobazi. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima i kada je broj kupača i posjetitelja najmanji

Započele su pripreme jedne od najatraktivnijih pulskih plaža Hidrobaze za predstojeću kupališnu sezonu, javljaju iz Grada Pule. Nakon postupka nabave i odabira izvođača, tvrtka Kalavojna iz Marčane, danas je započela s ravnanjem i prihranom plaže na Hidrobazi. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima i kada je broj kupača i posjetitelja najmanji.

 

Predviđeno je vraćanje nanosa materijala u more, koji je izbačen djelovanjem valova, razgrtanje i ravnanje i prema stvarno utvrđenom stanju te prema potrebi dodatna prihrana plaže, kako bi se osiguralo kvalitetno i sigurno korištenje plaže.

 

Po okončanju turističke sezone planira se periodički pregled i sanacija nožica za zaštitu ispiranja šljunka s plaže te dohrana kamenog nasipa uz obalni zid i na molovima.

 

Podsjetimo, jedna od najljepših pulskih plaža Hidrobaza obiluje mnogim sportsko rekreacijskim sadržajima za sve dobne skupine te je dosad dobila prepoznatljive plave staze, stijenu za penjanje, sanitarne čvorove i tuševe, psihološke barijere za zaštitu kupača, skate park, poligon za bicikle, postavljene su  klupe, omogućen je nesmetan pristup plaži i objektima na plaži svim korisnicima, posebice osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a postavljena je i javna rasvjeta u LED tehnologiji. Posjetitelji imaju prilike koristiti i besplatnu Wi-Fi internetsku mrežu, a dio plaže, prema lučici Štinjan,  je „Pet frendly“ plaža koja je dodatno označena od strane Turističke zajednice Grada Pule.

 

Za pripremu ovogodišnje sezone kupanja na Hidrobazi Grad Pula je izdvojio 54.875 eura.


Nastavite čitati

Pula
 

ENCO CRNOBORI: Lista se za sada ne slaže, HSU još nije odlučio s kojom bi političkom opcijom mogao surađivati

"U Hrvatskoj je umirovljenika 1,25 milijuna, a smo u Puli s okolicom između 15 i 17 tisuća. Veliki je to i birački potencijal, ali i intelektualni kojeg treba iskoristiti", istaknuo je predsjednik Županijske HSU-a * Stranka će na puslkoj tržnici obilježiti Dan starijih osoba, a tijekom programa dijelit će se leci o stranci i stotinjak sadnica lavande, za glazbeni ugođaj pobrinut će se Sergio Valić i Duo Magnolija, dok će članovi Gradske organizacije Crvenog križa Pula mjeriti građanima tlak i šećer u krvi

Pula
 

POČINJE VRUĆA POLITIČKA JESEN U srijedu prva sjednica pulskog Gradskog vijeća nakon ljetne stanke

Na sjednici će doći do formaliziranja onog o čemu smo prvi izvijestili, a to je da će redove Možemo! napustiti Miha Paus, kojeg će zamijeniti kolega Davor Vuković. Paus je imao tu sreću ili nesreću da samo njega od četvoro vijećnika/vijećnica kluba Možemo! zahvati "određena rotacija", a na dnevnom redu je i polugodišnje izvršenje proračuna kao i izvještaj o radu gradonačelnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.