Komunal

Priprema za sezonu kupanja

IZDVOJENO 54.875 EURA Tvrtka Kalavojna ravna i prihranjuje plažu na Hidrobazi

Nakon postupka nabave i odabira izvođača, tvrtka Kalavojna iz Marčane, danas je započela s ravnanjem i prihranom plaže na Hidrobazi. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima i kada je broj kupača i posjetitelja najmanji


 
2 min
Istra24
foto: pula.hr

Nakon postupka nabave i odabira izvođača, tvrtka Kalavojna iz Marčane, danas je započela s ravnanjem i prihranom plaže na Hidrobazi. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima i kada je broj kupača i posjetitelja najmanji

Započele su pripreme jedne od najatraktivnijih pulskih plaža Hidrobaze za predstojeću kupališnu sezonu, javljaju iz Grada Pule. Nakon postupka nabave i odabira izvođača, tvrtka Kalavojna iz Marčane, danas je započela s ravnanjem i prihranom plaže na Hidrobazi. Radovi se izvode u ranim jutarnjim satima i kada je broj kupača i posjetitelja najmanji.

 

Predviđeno je vraćanje nanosa materijala u more, koji je izbačen djelovanjem valova, razgrtanje i ravnanje i prema stvarno utvrđenom stanju te prema potrebi dodatna prihrana plaže, kako bi se osiguralo kvalitetno i sigurno korištenje plaže.

 

Po okončanju turističke sezone planira se periodički pregled i sanacija nožica za zaštitu ispiranja šljunka s plaže te dohrana kamenog nasipa uz obalni zid i na molovima.

 

Podsjetimo, jedna od najljepših pulskih plaža Hidrobaza obiluje mnogim sportsko rekreacijskim sadržajima za sve dobne skupine te je dosad dobila prepoznatljive plave staze, stijenu za penjanje, sanitarne čvorove i tuševe, psihološke barijere za zaštitu kupača, skate park, poligon za bicikle, postavljene su  klupe, omogućen je nesmetan pristup plaži i objektima na plaži svim korisnicima, posebice osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti, a postavljena je i javna rasvjeta u LED tehnologiji. Posjetitelji imaju prilike koristiti i besplatnu Wi-Fi internetsku mrežu, a dio plaže, prema lučici Štinjan,  je „Pet frendly“ plaža koja je dodatno označena od strane Turističke zajednice Grada Pule.

 

Za pripremu ovogodišnje sezone kupanja na Hidrobazi Grad Pula je izdvojio 54.875 eura.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.