VIDEO/pulska ribarnica
Kreće štajun - žive rakovice po 90 kuna
Jadranskih je rakovica nekada bilo u izobilju, no posljednjih je godina do ove delicije teško doći. Sada kreće njihov "štajun", no uz brojne restorane koji ih nude po paprenim cijenama, vrlo mali broj dođe do ribnice. Najčešće petkom i subotom i onda vrlo brzo nestanu
Jadranskih je rakovica nekada bilo u izobilju, no posljednjih je godina do ove delicije teško doći. Sada kreće njihov "štajun", no uz brojne restorane koji ih nude po paprenim cijenama, vrlo mali broj dođe do ribnice. Najčešće petkom i subotom i onda vrlo brzo nestanu
Nakon što je nekoliko dana pulska ribanica bila poluprazna, jučer su kupce privlačile još žive rakovice koje su milile po štandovima.
Cijena im je bila 90 kuna za kilogram.
Jadranskih je rakovica nekada bilo u izobilju, no posljednjih je godina do ove delicije teško doći. Sada kreće njihov "štajun", no uz brojne restorane koji ih nude po paprenim cijenama, vrlo mali broj dođe do ribnice. Najčešće petkom i subotom i onda vrlo brzo nestanu.
Stoga, ako ih volite i ne peče vas savjest što ih još žive morate ubaciti u kipuću vodu, uputite se sutra do ribarnice i počastite ovom morskom delicijom. Najbolje su kuhane i očišćena na salatu - uz zeru maslinova ulja, nasjeckanog peršina, papra i, ako želite, kap bijelog vina.