Komunal

dočekao ih truli objekt

Kroz dva tjedna Bunarina otvara vrata. Jedriličari nakon ove sezone grade novu terasu. Planiraju i kompletnu obnovu kafića

Sve je to izgleda jako romantično i ljudi su uz ovo mjesto jako vezani, ali kada malo zagrebete ispod površine, ima tu jako, jako puno posla. Na nekim dijelovima se niti ne ulazi u objekt koliko su podovi truli, kaže Matia Stojković, član uprave Uprave tvrtke J.K.U. Pula d.o.o. koja je preuzela upravljanje ugostiteljskim objektom


 
3 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Arhiva

Sve je to izgleda jako romantično i ljudi su uz ovo mjesto jako vezani, ali kada malo zagrebete ispod površine, ima tu jako, jako puno posla. Na nekim dijelovima se niti ne ulazi u objekt koliko su podovi truli, kaže Matia Stojković, član uprave Uprave tvrtke J.K.U. Pula d.o.o. koja je preuzela upravljanje ugostiteljskim objektom

U ugostiteljskom objektu na Bunarini kojeg je na desetogodišnje upravljanje na natječaju Lučke uprave Pula (LUP) dobio Jedriličarski klub Uljanik, točnije tvrtka u stopostotnom vlasništvu tog sportskog kluba J.K.U. Pula d.o.o., traju zadnje pripreme za otvaranje.

Čini se da novim koncesionarima neće biti tako jednostavno dovesti u red objekt koji je godinama bio zapušten. 

Gotovo da i nema tog što ne bi trebali mijenjati. Od podova koji su  na nekim dijelovima skroz truli, instalacija, pa do kompletne obnove ugostiteljskog objekta.

Potvrđuje nam to i dugogodišnji član kluba i član Uprave J.K.U. Pula d.o.o. Matia Stojković.

Kao što je poznato, ova je tvrtka na javnom natječaju dobila upravljanje ugostiteljskim objektom kroz narednih deset godina. Nedavno  su s LUP- om potpisali i ugovor o koncesiji, a ključevi Bunarine predani su im pred nekoliko dana.

Kada će Bunarina otvoriti vrata, pitamo Stojkovića.

- Prošli smo tjedan napokon dobili ključeve objekta i ovih dana traju radovi na uređenje i čišćenju. Posla ima stvarno dosta, kaže Stojković, dodajući da će kafić otvoriti kroz dva tjedna. Priznaje da je na Bunarini trenutno kaos, a da cijeli objekt zahtjeva prilično veliku rekonstrukciju što je bio i uvjet na natječaju.

Trenutno se sređuje cijeli objekt, a treba napraviti i servis svih aparata, klima, bojlera...

Arhiva

- Sve je to izgleda jako romantično i ljudi su uz ovo mjesto jako vezani, ali kada malo zagrebete ispod površine, ima tu jako, jako puno posla. Na nekim dijelovima se niti ne ulazi u objekt koliko su podovi truli. Ovu sezonu odrađujemo u postojećem stanju, a na kraju turističke sezone idemo u kompletnu rekonstrukciju terase, kaže Stojković.

U međuvremenu, uspjeli su zadržati dvoje zaposlenih koji su ranije radili u tamošnjem ugostiteljskom objektu, a jedna je djelatnica odlučila otići.

- U stalnim smo pregovorima oko sezonaca i uspjeli smo ekipirati ljude. U kuhinji nam ostaje ista postava, jednog konobara smo zaposlili, a s još jednim pregovaramo. Tu su i studenti koji su i do sada radili u sezoni, kaže Stojković.

U početku će na Bunarini raditi samo kafić. U funkciji će biti i restoran, ali tek od 1. svibnja. Što se cijena tiče, njih će vrlo vjerojatno morati korigirati.

- Sve zajedno na Bunarini u sezoni radi do 25 ljudi. U početku počinjemo raditi samo u jednoj smjeni do 14 sati i tako bi trebalo biti sve do 1. travnja. Vikendom je plan da radimo do 16 sati. Kako se promet bude povećao, tako planiramo uvesti i drugu smjenu, kaže Stojković.

Matia Stojković

Već u ovom periodu nakon preuzimanja kafića imaju troškova.

- Moramo servisirati svu postojeću opremu, a sve to iziskuje određeno ulaganje. Baš sve vapi za servisom.Zvučnici za glazbu, aparati za kavu, rasvijeta…

Na pitanje zar je objekt doista bio u tako lošem stanju, Stojković odgovara potvrdno.

- Dosta loše to izgleda, no plan nam je s vremenom ići u kompletnu rekonstrukciju objekta kojeg je ozbiljno nagrizao zub vremena. Kafić ima preko 60 godina, smješten je na moru i dosta je trulo. Nakon sezone, definitivno ide obnova terase. Dakle, plan je na kraju sezone ići u rekonstrukciju terase što je bio i jedan od uvjeta iz natječaja, budući da se u terasu nije ulagalo gotovo ništa. Tada dolaze bageri, ruše terasu, a onda ozbiljno razmišljamo o rekonstrukciju cijelog objekta, kaže Stojković.


Nastavite čitati

Pula
 

Polako raste novi vrtić Sisplac

Radovi koje izvodi pazinska tvrtka Vladimir Gortan trebali bi biti dovršeni do lipnja sljedeće godine. Ukupna cijena radova iznosi 3.500.000 eura od čega je 1.100.000 eura pribavljeno iz europskih nepovratnih sredstava

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.