U ugostiteljskom objektu na Bunarini kojeg je na desetogodišnje upravljanje na natječaju Lučke uprave Pula (LUP) dobio Jedriličarski klub Uljanik, točnije tvrtka u stopostotnom vlasništvu tog sportskog kluba J.K.U. Pula d.o.o., traju zadnje pripreme za otvaranje.
Čini se da novim koncesionarima neće biti tako jednostavno dovesti u red objekt koji je godinama bio zapušten.
Gotovo da i nema tog što ne bi trebali mijenjati. Od podova koji su na nekim dijelovima skroz truli, instalacija, pa do kompletne obnove ugostiteljskog objekta.
Potvrđuje nam to i dugogodišnji član kluba i član Uprave J.K.U. Pula d.o.o. Matia Stojković.
Kao što je poznato, ova je tvrtka na javnom natječaju dobila upravljanje ugostiteljskim objektom kroz narednih deset godina. Nedavno su s LUP- om potpisali i ugovor o koncesiji, a ključevi Bunarine predani su im pred nekoliko dana.
Kada će Bunarina otvoriti vrata, pitamo Stojkovića.
- Prošli smo tjedan napokon dobili ključeve objekta i ovih dana traju radovi na uređenje i čišćenju. Posla ima stvarno dosta, kaže Stojković, dodajući da će kafić otvoriti kroz dva tjedna. Priznaje da je na Bunarini trenutno kaos, a da cijeli objekt zahtjeva prilično veliku rekonstrukciju što je bio i uvjet na natječaju.
Trenutno se sređuje cijeli objekt, a treba napraviti i servis svih aparata, klima, bojlera...
Arhiva
- Sve je to izgleda jako romantično i ljudi su uz ovo mjesto jako vezani, ali kada malo zagrebete ispod površine, ima tu jako, jako puno posla. Na nekim dijelovima se niti ne ulazi u objekt koliko su podovi truli. Ovu sezonu odrađujemo u postojećem stanju, a na kraju turističke sezone idemo u kompletnu rekonstrukciju terase, kaže Stojković.
U međuvremenu, uspjeli su zadržati dvoje zaposlenih koji su ranije radili u tamošnjem ugostiteljskom objektu, a jedna je djelatnica odlučila otići.
- U stalnim smo pregovorima oko sezonaca i uspjeli smo ekipirati ljude. U kuhinji nam ostaje ista postava, jednog konobara smo zaposlili, a s još jednim pregovaramo. Tu su i studenti koji su i do sada radili u sezoni, kaže Stojković.
U početku će na Bunarini raditi samo kafić. U funkciji će biti i restoran, ali tek od 1. svibnja. Što se cijena tiče, njih će vrlo vjerojatno morati korigirati.
- Sve zajedno na Bunarini u sezoni radi do 25 ljudi. U početku počinjemo raditi samo u jednoj smjeni do 14 sati i tako bi trebalo biti sve do 1. travnja. Vikendom je plan da radimo do 16 sati. Kako se promet bude povećao, tako planiramo uvesti i drugu smjenu, kaže Stojković.
Matia Stojković
Već u ovom periodu nakon preuzimanja kafića imaju troškova.
- Moramo servisirati svu postojeću opremu, a sve to iziskuje određeno ulaganje. Baš sve vapi za servisom.Zvučnici za glazbu, aparati za kavu, rasvijeta…
Na pitanje zar je objekt doista bio u tako lošem stanju, Stojković odgovara potvrdno.
- Dosta loše to izgleda, no plan nam je s vremenom ići u kompletnu rekonstrukciju objekta kojeg je ozbiljno nagrizao zub vremena. Kafić ima preko 60 godina, smješten je na moru i dosta je trulo. Nakon sezone, definitivno ide obnova terase. Dakle, plan je na kraju sezone ići u rekonstrukciju terase što je bio i jedan od uvjeta iz natječaja, budući da se u terasu nije ulagalo gotovo ništa. Tada dolaze bageri, ruše terasu, a onda ozbiljno razmišljamo o rekonstrukciju cijelog objekta, kaže Stojković.