Komunal

učili o potresu, poplavama, brojeve žurnih službi

Labinski dječji vrtić Pjerina Verbanac dobio certifikat "Siguran vrtić"

Mališani iz skupine Zvjezdice iz Raše obrađivali su temu poplave s obzirom na geografski položaj grada, što je također bilo vrlo interesantno


 
2 min
Borka Petrović
Labinske "Bubamare"

Mališani iz skupine Zvjezdice iz Raše obrađivali su temu poplave s obzirom na geografski položaj grada, što je također bilo vrlo interesantno

Dječji vrtić Pjerina Verbanac se u suradnji s Crvenim križem ove pedagoške godine uključio u Projekt „Sigurne škole i vrtići“ koji je namijenjen djeci vrtićke dobi. Cilj projekta je pripremiti djecu na izvanredne situacije kojima svjedočimo u sve većem broju, a uvjetovane su klimatskim promjenama.

- Marljivo smo obrađivali temu potresa i ponašanja u takvim situacijama, učili adrese stanovanja, broj žurnih službi, komunikaciju u izvanrednim okolnostima, obilježavali sigurna mjesta unutar i izvan vrtića  i igrali edukativnu  igru Ringe, ringe POTRES.Učili smo se pravilno odijevati za vrijeme izvanrednih vremenskih prilika i još puno, puno toga korisnog, poručuju iz dječjeg vrtića.

Mališani iz skupine Zvjezdice iz Raše obrađivali su temu poplave s obzirom na geografski položaj grada, što je također bilo vrlo interesantno.

Skupine koje su sudjelovale u projektu su: Tratinčice, Kapljice, Loptice, The Rainbows, Zvjezdice i Rabački delfini.

Skupina Tratinčice

Nakon savladanih navedenih aktivnosti upisivanjem na platformu projekta polako su skupljali bodove i time zaslužili certifikat ‘Siguran vrtić’.

- Izrazito smo ponosni na mališane uključene u projekt kao i odgojitelje koji su dali veliki doprinos te ih i ovim putem pohvaljujemo. Zajedno smo radili, trudili se i doista uživali u cijelom procesu za koji smo osim certifikatom, nagrađeni usvojenim novim dječjim znanjem, poručili su iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac.


FOTO: Grad Labin

Nastavite čitati

Istra
 

Javni radovi u Puli u pravilu skuplji od plana, a to vrijedi i za rolo garažu

Sutra otkrivamo koliko je zapravo koštala rolo garaža u Puli te pišemo o gospodarenju otpadom: u Ližnjanu napokon kreće projekt izgradnje reciklažnog dvorišta, a u pulskoj industrijskoj zoni još jedno iduće godine * Turistička sezona kreće, turisti i kupači preplavit će pulske obale, ali na potezu od Valovina do Galebovih stijena (Golubovih, ako vam je draže), drugi ljudi brinu o egzistenciji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.