Komunal

POKAZNA VOŽNJA U PONEDJELJAK

NOVI NISKOPODNI VLAK STIGAO U ISTRU Vozit će na relacijama Pula - Pazin i Pula - Buzet

Dizel-električni motorni vlak proizvela je tvrtka KONČAR – Električna vozila, postiže brzinu od 120 km/h, a ima kapacitet od 167 sjedećih mjesta. Opremljen je rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom


 
3 min
Borka Petrović
ILUSTRACIJA/Stižu li bolji dani za istarsku željeznicu?

Dizel-električni motorni vlak proizvela je tvrtka KONČAR – Električna vozila, postiže brzinu od 120 km/h, a ima kapacitet od 167 sjedećih mjesta. Opremljen je rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom

Nakon bizarne nesreće vlaka na pulskoj rivi i roditelja koji su se pobunili jer ne žele da se njihova djeca u školu voze starim i nesigurnim vlakovima, danas je u Istru ipak stigao novi dizel-električni motorni vlak.

Prva, pokazna vožnja novoga vlaka, i to na relaciji Pula - Kanfanar, održat će se u ponedjeljak, 6. ožujka 2023. s polaskom u 9.02 sati iz kolodvora Pula, doznajemo iz HŽ Putničkog prijevoza d.o.o.

Na prvoj vožnji novoga vlaka bit će nazočni državni tajnik za željeznicu Alen Gospočić, saborski zastupnici Anton Kliman i Emil Daus, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, zamjenik župana Tulio Demetlika, predsjednik Uprave KONČAR – Električnih vozila Josip Ninić i Uprava HŽ Putničkog prijevoza predvođena predsjednikom Uprave Željkom Ukićem.  

Kapacitet 167 sjedećih mjesta

Dizel-električni motorni vlak proizvela je tvrtka KONČAR – Električna vozila, postiže brzinu od 120 km/h, a ima kapacitet od 167 sjedećih mjesta i 175 stajaćih mjesta.

Vlak će voziti na relacijama Pula – Pazin – Pula i Pula – Buzet – Pula.

Inače, dizel-električni motorni vlak za regionalni prijevoz serije 7023 je trodijelna dizel-električna niskopodna garnitura. Opremljen je sa četiri para dvokrilnih vrata sa svake strane i ima dvije rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima.

Sjedala su, pojašnjavaju, izvedena kao dvosjedi, osim u dijelu prostora namijenjenog osobama sa smanjenom pokretljivošću u koji su ugrađena preklopna sjedala. Ima prostor za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Uz vizualne i audionajave kolodvora i stajališta, putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi). 

Vlakovi s pogonom na zelene tehnologije

- HŽPP je s Končar – Električnim vozilima ugovorio nabavu još 7 dizel-električnih motornih vlakova koji će biti pušteni u promet tijekom 2025., a dio vlakova bit će pušten u promet u Istri, odnosno na relaciji Pula – Buzet – Pula, navode nam iz HŽ Putničkog prijevoza.

Također, u sklopu Nacionalnog programa oporavka i otpornosti 2021. - 2026. HŽPP nabavlja dva baterijska vlaka (1 baterijski elektromotorni vlak i 1 baterijski motorni vlak) te šest stabilnih energetskih priključaka za punjenje pogonskih baterija koji će biti postavljeni u kolodvorima Split, Pula, Varaždin, Osijek, Virovitica i Bjelovar.

Ugovor je sklopljen u prosincu 2022., a predviđena isporuka je krajem 2024. godine. Uz to, u sklopu modernizacije i restrukturiranja željezničkog sustava sukladno Programu Vlade RH u planu je projekt nabave još 60 novih vlakova s pogonom na zelene tehnologije za neelektrificirane pruge (oko 62 posto pruga u RH je neelektrificirano).

Navedeni vlakovi planiraju se nabaviti do kraja 2030. godine, navode iz HŽ-a.

Još se ne zna uzrok nesreće na rivi

Na upit zna li se uzrok nesvakidašnje nesreće na rivi, kada je vlak bez kontrole projurio davno ugašenom tračnicom i zabio se u kombi, gurajući da dvjestotinjak metara, iz HŽ Putničkog prijevoza odgovaraju da uzrok nesreće u Puli još uvijek istražuje policija i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

- Po završetku istrage bit će poznat uzrok, navode na naše pitanje.


Nastavite čitati

Istra
 

TO JE PRIJATELJSTVO Uvijek na dva ista mjesta na stadionu. Pino i Bruno: "Obožavamo nogomet, navijamo za Istru"

Vitalni u osmom desetljeću života, zajedno se druže još od osnovne škole Neven Kirac, danas OŠ Šijana. "Svi su me zvali Jerković", veli Pino Gergorić, s jasnom aluzijom na legendarnog Hajdukovca. Igrao je za Istru halfa u generaciji Pržiklasa, Poldrugovca, Sergia Scorie, Cukona, Grgete * U mlađim danima sam putovao na utakmice u Rijeku, Zagreb, Beograd. Išli bi avionom do Beograda, pogledali utakmicu i vratili se doma. I nije bilo skupo, veli nam Bruno Lupetina

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.