Komunal

ODLUKU TREBA POTVRDITI NAČELNIK MARKO RAVNIĆ

Općinsko Vijeće Ližnjana donijelo Odluku o dodijeli šest lokacija na pomorskom dobru

Od šest dodijeljenih lokacija, četiri ih je u Uvali Kuje, te po jedna u Uvali Kale i na Kaželi. Djelatnosti na koje se odnose lokacije su ugostiteljstvo, trgovina i iznajmljivanje dasaka za jedrenje, sandolina, pedalina i drugih morskih sadržaja


 
2 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Dean Mladenović
Uvala Kuje u Ližnjanu

Od šest dodijeljenih lokacija, četiri ih je u Uvali Kuje, te po jedna u Uvali Kale i na Kaželi. Djelatnosti na koje se odnose lokacije su ugostiteljstvo, trgovina i iznajmljivanje dasaka za jedrenje, sandolina, pedalina i drugih morskih sadržaja

Općinsko Vijeće Ližnjana donijelo je odluku o izboru najpovoljnijih ponuditelja za dodjelu dozvola na pomorskom dobru na području Općine za razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Naime, nakon javno provedenog natječaja, odabrani su najpovoljniji ponuditelji. Od šest dodijeljenih lokacija, četiri ih je u Uvali Kuje, te po jedna u Uvali Kale i na Kaželi. Djelatnosti na koje se odnose lokacije su ugostiteljstvo, trgovina i iznajmljivanje dasaka za jedrenje, sandolina, pedalina i drugih morskih sadržaja.

Za lokaciju na Kaželi nasuprot otoka Levana najpovoljniji ponuditelj bio je obrt za ugostiteljstvo La Playa, Thomasa Stojaka iz Pješčane Uvale koji može postaviti montažni objekt do 12 kvadrata s pripadajućom terasom.

U Uvali Kuje, Salbunić za iznajmljivanje dasaka za jedrenje, sandolina, pedalina..., najpovoljniji ponuditelj bio je Vuvuzela obrt vlasnika Zorana Batalije, a na drugom dijelu lokacije firma Water sport Ližnjan izabrana je kao najpovoljnija za komercijalno-rekreacijski sadržaj, aqua parka i drugih morskih sadržaja.

Lokaciju u Uvali Kale u priobalju Šišana dobila je firma Fireworks j.d.o.o. za montažni ugostiteljski objekt do 12 metara četvornih s pripadajućom terasom, te za iznajmljivanje dasaka za jedrenje, sandolina, pedalina i slično.

Za poznatu pješčanu plažu Matičev Pisak u Uvali Kuje kao najpovoljniji ponuditelj izabran je obrt L&R, Ivane Bertetić s namjenom iznajmljivanja dasaka za jedrenje, sandolina, pedalina i slično.

Također u Uvali Kuje na javnom kupalištu Kargadur, firma Tramontana d.o.o. dobila je lokaciju za montažni objekt do 12 četvornih metara za ugostiteljstvo i trgovinu.

Odluku Općinskog vijeća Općine Ližnjan o davanju dozvole na pomorskom dobru još mora potvrditi načelnik Općine Ližnjan Marko Ravnić.


Nastavite čitati

Istra
 

LABIN Prijavljena 54 milijuna eura vrijedna prva etapa aglomeracije

Prva etapa koja je već prijavljena odnosi se na izgradnju UPOV-a TE Vlaška (sa postrojenjem za sušenje mulja i potrebnom infrastrukturom) kao i pristupnog puta. Također ovom etapom gradi se kanalizacijski sustav naselja Raša, Krapan kao i rekonstrukcija postojećeg vodovoda ovih naselja

Istra
 

ROVIGNO: Conferenza e tavola rotonda dedicate alla figura di Antiono Borme

La sua vicenda politica – paradigmatica di un’epoca storica travagliata – nel 1974 gli riservò prima la nota “defenestrazione”, ovvero la destituzione dall’incarico di Presidente dell’Unione degli Italiani dell’Istria e di Fiume, poi portarlo a diventare il primo presidente dell’Unione Italiana, nel 1991 * All'appuntamento, organizzato dalla Comunità degli Italiani di Rovigno, parteciperanno Giovanni Radossi, Ezio Giuricin e Gianfranca Baldini Suran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.