Komunal

okupljanje kod petrola u 8.30 sati

Ove subote eko akcija u Vodnjanu - nakon čišćenja postavit će se kamere za nadzor

Na kritičnim mjestima gdje se otpad kontinuirano nepropisno odlaže i baca, na inicijativu GO HDZ-a i uz podršku gradonačelnika Edija Pastrovicchija isti dan postaviti će se nadzorne kamere za kontinuirani nadzor


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Na kritičnim mjestima gdje se otpad kontinuirano nepropisno odlaže i baca, na inicijativu GO HDZ-a i uz podršku gradonačelnika Edija Pastrovicchija isti dan postaviti će se nadzorne kamere za kontinuirani nadzor

Ove subote, 19. ožujka članovi Gradske organizacije HDZ-a Grada Vodnjana će, u suradnji s eko aktivistima Vodnjanštine, komunalnim poduzećem Contrada i Gradom Vodnjan, provesti ekološku akciju čišćenja okoliša na teritoriju grada.

- Na kritičnim mjestima gdje se otpad kontinuirano nepropisno odlaže i baca, na inicijativu GO HDZ-a i uz podršku gradonačelnika Edija Pastrovicchija isti dan postaviti će se nadzorne kamere za kontinuirani nadzor, tako da će komunalni redari već za vrijeme trajanja nepropisnog odlaganja otpada u okoliš izlaziti na teren, navodi predsjednik vodnjanskog HDZ-a Goran Kovačić.

Ovo je jedanaesta akcija koju eko aktivisti Vodnjanštine organiziraju. Okupljanje svih zainteresiranih predviđeno je ispred benzinske postaje Petrol u Vodnjanu, u 8.30 sati.

Svim sudionicima biti će osigurane zaštitne rukavice i vreće za skupljanje otpada. Na licu mjesta odvojit će se otpad kako bi se smanjili troškovi njegova zbrinjavanja. Budući da je broj sudionika koji mogu prisustovati akciji ogreničen na 20 osoba svoj dolazak možete potvrditi na ekoaktivisti1@gmail.com

- Molimo građane da poštuju sav naš uloženi trud te da ne uništavaju okoliš neodgovornim postupanjem s otpadom. Odvajajte i pravilno odlažite otpad! Koristite spremnik (jedno pražnjenje = 12 kuna) i odvezite otpad u Reciklažno dvorište Vodnjan. Besplatno je!

Za čišćenje divljih odlagališta troši se ogroman novac iz proračuna koji bi se mogao koristiti u druge svrhe. Osim toga, divlja odlagališta zagađuju prirodu i podzemne vode, popručuju Eko aktivisti Vodnjanštine.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.