Komunal

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Marčani

Predavanja Zelene Istre o selektiranju otpada

U četvrtak, 10. ožujka u 18 sati, u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana”


 
1 min
Borka Petrović
Ilustracija

U četvrtak, 10. ožujka u 18 sati, u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana”

U četvrtak, 10. ožujka u 18 sati, u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana”.

- Zanima vas što sve možete odnijeti u reciklažno dvorište? Ne znate kamo s glomaznim ili elektroničkim otpadom? Želite naučiti kako smanjiti otpad u svom kućanstvu, kako na kreativan način ponovno upotrijebiti predmete i sve o pravilnom odvajanju otpada i kompostiranju?

Na predavanju ćete imati priliku dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Dođite i informirajte se. Predavanje će održati Irena Burba i Nina Brnić iz Udruge Zelena Istra, poručuju organizatori.

Ostala predavanja održat će se po sljedećem rasporedu:

  • Divšići – 15. ožujka u 18 sati u Društvenom domu
  • Hreljići – 17. ožujka u 18 sati u prostoru NK Omladinac na igralištu u Kujićima
  • Rakalj – 22. ožujka u 18 sati u Društvenom domu
  • Krnica – 24. ožujka u 18 sati u sportskoj dvorani u sklopu Društvenog doma
  • Peruški -  29. ožujka u 18 sati u Društvenom domu
  • Marčana – 31. ožujka u 18 sati na adresi Marčana 161, u sali na katu

Provedba projekta "Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Marčana" financirana je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.


Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.