Komunal

Izgradnja reciklažnog dvorišta u Marčani

Predavanja Zelene Istre o selektiranju otpada

U četvrtak, 10. ožujka u 18 sati, u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana”


 
1 min
Borka Petrović
Ilustracija

U četvrtak, 10. ožujka u 18 sati, u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana”

U četvrtak, 10. ožujka u 18 sati, u prizemlju Župne kuće u Loborici održat će se prvo u nizu predavanja za građane u okviru projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana”.

- Zanima vas što sve možete odnijeti u reciklažno dvorište? Ne znate kamo s glomaznim ili elektroničkim otpadom? Želite naučiti kako smanjiti otpad u svom kućanstvu, kako na kreativan način ponovno upotrijebiti predmete i sve o pravilnom odvajanju otpada i kompostiranju?

Na predavanju ćete imati priliku dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Dođite i informirajte se. Predavanje će održati Irena Burba i Nina Brnić iz Udruge Zelena Istra, poručuju organizatori.

Ostala predavanja održat će se po sljedećem rasporedu:

  • Divšići – 15. ožujka u 18 sati u Društvenom domu
  • Hreljići – 17. ožujka u 18 sati u prostoru NK Omladinac na igralištu u Kujićima
  • Rakalj – 22. ožujka u 18 sati u Društvenom domu
  • Krnica – 24. ožujka u 18 sati u sportskoj dvorani u sklopu Društvenog doma
  • Peruški -  29. ožujka u 18 sati u Društvenom domu
  • Marčana – 31. ožujka u 18 sati na adresi Marčana 161, u sali na katu

Provedba projekta "Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Marčana" financirana je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda.


Nastavite čitati

Istra
 

Kako je labinski gradonačelnik potkupio Papu?

Palača Scampicchio trenutno je u vlasništvu Grada Labina i u njoj se nalazi nekoliko gradskih stanova i dječji vrtić, tako da privilegiju "bliskosti" s Bogom mogu koristiti jedino djeca. Ako se jednog dana nađe u prodaji, zasigurno će mnogi nekretninolovci i bogataši željni statusnih simbola pohrliti u kupnju.

Istra
 

PODRŠKA UKRAJINI Udruga ‘Istra Pomaže’ primila donaciju Infobipa od 200 tisuća kuna

Volonteri Udruge Istra Pomaže već više od pola godine naporno rade na pružanju podrške Ukrajini. Iz Udruge ističu kako im je donacija dala veliki vjetar u leđa i ohrabrila ih na nastavak pružanja pomoći ljudima pogođenima ratnim sukobom * Ovom donacijom nastavljamo plan pružanja pomoći onima koji su u ovim trenucima u najtežoj situaciji. Gledajući ratne užase koji se događaju u Ukrajini, osjetili smo odgovornost uključiti se i dati svoj doprinos u pružanju pomoći Ukrajini, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica globalnih internih komunikacija u Infobipu

Istra
 

TZ Vodnjan i Arheološki muzej Istre organiziraju razgled lokaliteta Dragonera

Za područje Dragonere, rimski je senator i perfekt, Cassiodoro, napisao 537. - 538. godine da vile, zbog svoje raskoši i ljepote, izgledaju kao dva bisera. Više o Dragoneri saznajte na besplatnoj vođenoj turi koja će se održati u subotu, 08.10. s početkom u 10 sati. Sastanak zainteresiranih je kod rampe za ulaz prema Dragoneri. Za posjetitelje je organizirano parkiranje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.