republika - dugi
Komunal

VELIKI PREOKRET

PREDSJEDNIK MEDULINSKOG HDZ- a PERO MEDIĆ: 'Sušionica mulja neće biti na Kaštijunu. Više detalja objavit ćemo vrlo brzo'

Bilo je razgovora unazad dva mjeseca u Hrvatskim vodama, ali se ništa konkretno nije zaključilo. Ti su razgovori išli u smjeru da uspijemo spasiti projekt bez da izgradimo sušionicu mulja, odnosno da plaćamo zbrinjavanje mulja dok se ne nađe neko drugo rješenje, potvrdio je kratko direktor Pragrandea Kristijan Benčić


 
3 min
Danijela Bašić-Palković
Pero Medić

Bilo je razgovora unazad dva mjeseca u Hrvatskim vodama, ali se ništa konkretno nije zaključilo. Ti su razgovori išli u smjeru da uspijemo spasiti projekt bez da izgradimo sušionicu mulja, odnosno da plaćamo zbrinjavanje mulja dok se ne nađe neko drugo rješenje, potvrdio je kratko direktor Pragrandea Kristijan Benčić

"Svim mogućim i zakonom dozvoljenim sredstvima borit ćemo se da sušionica mulja ne bude na Kaštijunu. Idemo korak po korak, ali vjerujte mi, na dobrom smo putu da se ovo riješi", rekao je krajem prošle godine za naš portal predsjednik medulinskog HDZ-a Pero Medić koji je još prije nekoliko mjeseci naglasio da je muljara za HDZ nadstranačko pitanje te da treba učiniti apsolutno sve da se na Kaštijunu ne dogodi gradnja novog postrojenja koje bi moglo ugroziti zdravlje građana i turizam, poslovno okruženje i okoliš.

Sada, s odmakom od nekoliko mjeseci i nakon izglasavanja Rezolucije protiv gradnje sušionice koju je u studenom prošle godine usvojilo Općinsko Vijeće Medulina, čini se da se ipak dogodio preokret.

Iako će o više detalja izvijestiti javnost na skorašnjoj konferenciji za novinare, predsjednik medulinskog HDZ-a potvrdio je da je postignut dogovor i da se muljara na Kaštijunu neće graditi.

- Nakon što je Vijeće Općine Medulin usvojilo Rezoluciju na tome je stalo. No mi radimo dalje i to smo priveli kraju i riješili smo da muljara ne bude na Kaštijunu. Naša je uloga da se borimo za naše sumještane nevezano tko ima koji stranački dres. Mene samo zanima što mi možemo pomoći. O detaljima oko sušionice vrlo brzo ćemo izaći u javnost, no imamo potvrde nadležnih ministarstava i institucija da sušionica neće biti na planiranoj lokaciji na Kaštijunu. To smo obećali i to će tako i biti, zato smo tu, kazao je Medić.

Na istom je tragu izjavu dao i predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman, rekavši da će Hrvatske vode vrlo brzo izaći s priopćenjem oko ove teme. 

- Načelno to još nije službeno, ali ide u tom smjeru, odgovorio je Kliman na pitanje je li točno da se sušionica neće graditi na Kaštijunu.

- Kroz nekoliko dana mediji će dobiti informaciju jer sve ide u tom smjeru da ne bude na Kaštijunu. Rješenje će se tražiti uz potporu Grada Pule i Hrvatskih voda. Nadam se da će sve biti u najboljem redu i veselim se da ćemo dobiti rješenje od Grada Pule i Hrvatskih voda te da će građani Pule i cijele Općine Medulin biti mirni oko toga. Cijela informacija će biti uskoro vani kada sve bude gotovo, potvrdio  je Kliman.

Kristijan Benčić, direktor tvrtke Pragrande koja je nositelj projekta Pula centar u sklopu kojeg se planira gradnja sušionice na Kaštijunu, rekao je da je bilo nekoliko sastanaka u Hrvatskim vodama oko pronalaska rješenja, ali da još ništa nije službeno definirano.

 - Bilo je razgovora unazad dva mjeseca u Hrvatskim vodama, ali se ništa konkretno nije zaključilo. Ti su razgovori išli u smjeru da uspijemo spasiti projekt bez da izgradimo sušionicu mulja, odnosno da plaćamo zbrinjavanje mulja dok se ne nađe neko drugo rješenje, potvrdio je kratko direktor Pragrandea Kristijan Benčić.

Ako je zaista točno ono što najavljuju istarski HDZ-ovci, sve ide u smjeru da se definitivno odustane od gradnje sušionice za zbrinjavanje mulja na lokaciji Kaštijun. Prema svemu sudeći, opcija je po novom zbrinjavanje mulja i odvoz na neku drugu lokaciju, a koliko će to koštati i gdje će se mulj zbrinjavati zasad ostaje nepoznato.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.