Komunal

PULSKI URBANI VRTOVI NA GREGOVICI

Prijavite se za Zelenu radionicu: sjetva i sadnja povrtnih kultura

Radionicu će voditi Vedrana Kalac, dipl.ing, agronomije, smjer vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Iza Vedrane je dugogodišnji rad u hortikulturi, a zadnjih 5-6 godina intenzivno se bavi uzgojem povrća na malo (površini od 800-tinjak kvadrata) te održava različite edukacije


 
2 min
Istra24

Radionicu će voditi Vedrana Kalac, dipl.ing, agronomije, smjer vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Iza Vedrane je dugogodišnji rad u hortikulturi, a zadnjih 5-6 godina intenzivno se bavi uzgojem povrća na malo (površini od 800-tinjak kvadrata) te održava različite edukacije

U organizaciji Grupe za urbane vrtove Zelene Istre pozivamo građane na besplatnu radionicu koja će se održati 11. ožujka u 16.30 sati u Društvenom vrtu na Gregovici.

Radionicu će voditi Vedrana Kalac, dipl.ing, agronomije, smjer vrtlarstvo i oblikovanje pejzaža. Iza Vedrane je dugogodišnji rad u hortikulturi, a zadnjih 5-6 godina intenzivno se bavi uzgojem povrća na malo (površini od 800-tinjak kvadrata) te održava različite edukacije.

S dolaskom proljeća dolazi do intenzivnijih radova na otvorenom, pa tako i u povrtnjaku. Ovo je vrijeme provjere i nabavljanja alata, sjemena, supstrata, gnojiva i svega onoga što nam je potrebno za rad u vrtu. Nije potrebno imati mnogo kvadrata zemlje, već i na malim površinama, pravilnim planiranjem i uzgojem mogu se osigurati kvaliteta i količine dovoljne za svakog od nas. Na ovoj radionici upoznat ćemo se s onim od čega sve kreće, to je odabir sjemena i sjemenskih sorti, pravilna sjetva, a kasnije i sadnja presadnica, te odabir supstrata i pribora potrebnih za uspješan rad.

Prijave na ured@zelena-istra.hr. Radionica se održava na otvorenom. Broj mjesta nije ograničen. Radionica se organizira uz poštivanje svih važećih preporuka i mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se posjetitelji pozivaju na poštivanje mjera: pojačanu osobnu higijenu te fizičku udaljenost.


Nastavite čitati

Pula
 

Otvoren počasni konzulat Gruzije u Puli

"Naša suradnja počiva na zajedničkim europskim vrijednostima. U tom duhu još jednom želim potvrditi kako Hrvatska pruža punu potporu Gruziji u nastojanju da postane članica Europske unije i NATO-a" - poručio je Grlić Radman dodavši kako čvrsto vjeruje da gruzijski narod pripada europskoj zajednici naroda te da je mjesto Gruzije unutar Europe i Europske unije

Pula
 

Sutra na parkiralištu Karolina veliki Eko Party

Zainteresirani će moći pratiti izradu gadgeta od plastičnih boca / papira, bit će ondje kuglana sa čunjevima od plastičnih boca, rušit će se toranj od limenki, održat će se natjecanje u brzom razvrstavanju otpada, bacanje čepa u dalj…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.