Komunal

VESELO POPODNE NA PULSKOM FORUMU

Pula: Maškare preuzele ključeve Grada

Ključevi Grada Pule od jučer su u rukama maškara. Ostat će tako svo pusno vrijeme koje će završiti tradicionalnim spaljivanjem Pusta na Velom Vrhu. Ključeve je preuzeo meštar Damir Pletikos Koroman iz Karnevalske grupe Veli Vrh - Valmade


 
1 min
Istra24

Ključevi Grada Pule od jučer su u rukama maškara. Ostat će tako svo pusno vrijeme koje će završiti tradicionalnim spaljivanjem Pusta na Velom Vrhu. Ključeve je preuzeo meštar Damir Pletikos Koroman iz Karnevalske grupe Veli Vrh - Valmade

Vesele i raspoložene pulske maškare jučer su preuzele ključeve Grada Pule.

Gradom će vladati tijekom doba maškara.

Ključeve je preuzeo osobno meštar Damir Pletikos Koroman iz Karnevalske grupe Veli Vrh - Valmade, a predali su mu ih zamjenici gradonačelnika Pule, Ivona Močenić i Bruno Cergnul.

Veselo popodne na pulskom Forumu

„Novoj vlasti“ tom su prilikom poželjeli mnogo lijepih i zabavnih trenutaka u ovom, najveselijem periodu godine. Posebno su istaknuli zadovoljstvo što se, unatoč uvjetima pandemije u kojima živimo, njeguju običaji i tradicija.

Predaja ključeva na Forumu obilježena je uz ples, pjesmu i smijeh, a takvo dobro raspoloženje očekuje se svo vrijeme vladavine maškara koje će se okončati spaljivanjem Pusta na Velom Vrhu.

Organizatori su Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine, Karnevalska grupa Veli vrh - Valmade, Turistička zajednica Grada Pule i sam Grad Pula.


Foto: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Nobelova nagrada za medicinu i fiziologiju Šveđaninu Svanteu Paabou

- Čovječanstvo je uvijek zanimalo vlastito porijeklo. Otkuda potječemo i u kakvim smo odnosima s onima prije nas? Što nas - Homo sapiense razlikuje od drugih hominida? Svojim pionirskim istraživanjem Svante Pääbo postigao je nešto naizgled nemoguće - sekvenciranje genoma neandertalca, izumrlog rođaka današnjih ljudi, objavila je danas Nobelova skupština

Pula
 

Dušica Radojčić: "Investitor u hotel Valkane čini atentat na referendum!"

"Investitor provodi svoju "korona kampanju ostani doma', pozivajući na bojkot lokalne demokracije, a gradonačelnik znakovito šuti. Time izravno ide na ruku investitoru u Hotel Valkane Draganu Šolaku. Takva je kampanja investitora apsolutno nedopustiva i zaslužuje svaku osudu, ali ja te riječi osude nikad nisam čula ni od članova Gradskog vijeća, ni od gradonačelnika", kazala je predsjednica pulskog Možemo, pozivajući sve građane/ke Pule da izađu ove nedjelje na referendum za Lungomare

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.