Komunal

PROLJETNO LICKANJE GRADA

Pula: Uređenje zelene površine u Flacijusovoj i stuba na staroj klaonici

Nakon što su krajem 2021. godine djelatnici pulskih Cesta na tom dijelu zamijenili rubnjake i izvršili sanaciju devastiranog nogostupa, Pula Herculanea je izvršila navoz zemlje te su obnovili sustav za navodnjavanje, javljaju iz Grada Pule


 
1 min
Istra24
Foto: Grad Pula

Nakon što su krajem 2021. godine djelatnici pulskih Cesta na tom dijelu zamijenili rubnjake i izvršili sanaciju devastiranog nogostupa, Pula Herculanea je izvršila navoz zemlje te su obnovili sustav za navodnjavanje, javljaju iz Grada Pule

U sklopu proljetnog uređenja grada nastavljaju se radovi na uređenju zelene površine na početku Flacijusove ulice kod Uljanikovog zida.

Nakon što su krajem 2021. godine djelatnici pulskih Cesta na tom dijelu zamijenili rubnjake i izvršili sanaciju devastiranog nogostupa, Pula Herculanea je izvršila navoz zemlje te su obnovili sustav za navodnjavanje.

Uređena stara klaonica

Sada slijedi sadnja niskog grmlja (oleanderi, teucriumi, nandine, grevilee) i sjetva travnjaka, a na staroj klaonici, nakon uređenja urušenog zida, postavljene su privremene stube kako bi se do konačnog rješenja ove zone osigurao pristup obalnom dijelu.

Radove uređenja - sanacije zida izvelo je krajem prošle godine društvo Roveria d.o.o., a privremene stube građevinski obrt Edo gradnja. Vrijednost posljednjih radova iznosi 13 tisuća kuna bez PDV-a.

Trenutno je u postupku izrada projektne dokumentacije za uređenje šetnice čijom će se realizacijom omogućiti kontinuirano kretanje obalnim pojasom.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.