Komunal

sve gotovo krajem lipnja

Rovinj: Milijun kuna u uređenje parka Punta Muccia u sklopu bolnice ‘Martin Horvat’

Predviđeno trajanje radova je 150 dana, dok vrijednost radova iznosi 1.1 milijun kuna s PDV-om; rekonstruirat će se izvorne staze i šetnice, nivelirati tlo po potrebi, obnoviti ograde na stazi, postaviti klupe i novi koševi za otpad te edukativno-informativne ploče


 
1 min
Zoran Angeleski
Punta Muccia danas

Predviđeno trajanje radova je 150 dana, dok vrijednost radova iznosi 1.1 milijun kuna s PDV-om; rekonstruirat će se izvorne staze i šetnice, nivelirati tlo po potrebi, obnoviti ograde na stazi, postaviti klupe i novi koševi za otpad te edukativno-informativne ploče

Ovog su tjedna, uvođenjem u posao rovinjske tvrtke Benčić d.o.o., počeli radovi na obnovi i revitalizaciji dijela parka bolnice  "Martin Horvat" - Punta Muccia.

Naručitelj radova je Javna ustanova Natura Histrica iz Pule, predviđeno trajanje radova je 150 dana, a vrijednost radova iznosi 1.1 milijun kuna s PDV-om.

Bolnica i Punta Muccia nekad - pogled prema Rovinju

Radovima će se uspostaviti i urediti poučne staze, vidikovci te uložiti u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava.

Javna ustanova  Natura Histrica i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) potpisali su Ugovor o financiranju prethodno spomenutog projekta, u visini od 702 tisuća kuna.

Park - šuma Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” nalazi se na poluotoku Muccia, smještenom sjeverno od Rovinja.

Područje parka nekad

Kompleks Specijalne bolnice „Martin Horvat“ ima status preventivno zaštićenog kulturnog dobra.

Poluotok Muccia prema Upisniku zaštićenih područja spada u značajni krajobraz “Rovinjski otoci i priobalno područje” kojim se obuhvaćaju svi naseljeni i nenaseljeni otoci, kao i uže priobalno područje.

Obnova i revitalizacija provest će se kroz sljedeće zahvate:

1. Uređenje postojećih staza i šetnica – rekonstrukcija izvornih staza i šetnica, niveliranje tla po potrebi, minimalno proširivanje radi usklađivanja sa suvremenim standardima i prilagodbe potrebama ciljanih korisnika;

2. Obnova ograde na stazi oko poluotoka Punta Muccia – zamjena dotrajalih dijelova ograde te postavljanje novih dijelova ograde gdje se to pokaže nužnim iz sigurnosnih razloga;

3. Postavljanje urbane opreme duž staze - postavljanje novih koševa za otpad i klupa;

4. Dizajn i izrada edukativno-informativnih tabla o ovom području.


Foto: Grad Rovinj

Nastavite čitati

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.