Komunal

Radovi se financiraju putem EU sredstava

Rovinj: Započela obnova ribarnice na gradskoj tržnici

Prvi dio projekta, kojeg provodi Komunalni Servis, predviđa zamjenu postojećeg partera duž ribarnice između prodajnih stolova novim kamenim oblogama te ugradnjom odvodnih rešetki koje će sprječavati nakupljanje vode po parteru, čime će se povećati sigurnost za posjetitelje ribarnice


 
1 min
Istra24

Prvi dio projekta, kojeg provodi Komunalni Servis, predviđa zamjenu postojećeg partera duž ribarnice između prodajnih stolova novim kamenim oblogama te ugradnjom odvodnih rešetki koje će sprječavati nakupljanje vode po parteru, čime će se povećati sigurnost za posjetitelje ribarnice

Početkom mjeseca započeli su radovi na uređenju rovinjske ribarnice, a koji osim građevinskih radova obuhvaćaju i nabavu nove opreme. Radove je danas obišao i gradonačelnik Marko Paliaga.

Prvi dio projekta, kojeg provodi Komunalni Servis, predviđa zamjenu postojećeg partera duž ribarnice između prodajnih stolova novim kamenim oblogama te ugradnjom odvodnih rešetki koje će sprječavati nakupljanje vode po parteru, čime će se povećati sigurnost za posjetitelje ribarnice.

Drugi dio projekta odnosi se na nabavu opreme, odnosno na zamjenu drvene stolarije (prozora i vrata), zamjenu zračnih zavjesa, rashladnih ormara za ribu za potrebe ugovornih korisnika, visokotlačnog perača, ledomata, viseće digitalne vage, PVC podnica u vidu protukliznih podloga za ugovorne korisnike, UV sterilizatore noževa, slavine, inox kolica za transport ribe te pleksi zaštite za stolove.

Riječ je o projektu vrijednom 519.387 kuna (bez PDV-a) koji je financiran u 100 postotnom iznosu (85% doprinos EU sredstava, 15% doprinos Republike Hrvatske) putem FLAG Natječaja u okviru Mjere 3.4.2. Ulaganje u malu infrastrukturu u području ribarstva i akvakulture u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije u ribarstvu FLAG-a ''Istarska batana''.

Planiran završetak radova je travanj, dok je plan dovršetka nabave opreme do rujna ove godine.


FOTO: Grad Rovinj

Nastavite čitati

Istra
 

Kuda će Valter Flego, kuda pulska Zračna luka, što će novog o SRC-u Valkane reći gradonačelnik Zoričić?

Sutra pišemo gdje Valter Flego namjerava raditi nakon okončanja karijere europskog parlamentarca, o tome zašto pulska Zračna luka ne uspijeva izaći iz ponora te o detaljima proširenja osnovne škole Šijana, gdje će dodatna zgrada osigurati radni prostor za 168 učenika * U 11 sati  pulski gradonačelnik Filip Zoričić održat će konferenciju za novinare, na kojoj će pričati o zahtjevima za povratom sportsko-rekreacijskog centra Valkane, zahtjevima djelatnika gradskih vrtića za većim plaćama, predstojećem prvom Pula Prideu za pet dana... Pratit ćemo presicu uživo

Istra
 

U nedjelju počinje RokPoluotok - plivanje oko istarskog poluotoka

Generalna proba za novu avanturu održana je u Plomin Luci gdje je šezdesetak vrijednih Plominjana, Istrijana i RokOtočana očistilo more, obalu i priobalje, sakupivši pun kontejner otpada. U par sati akcije iz prirode je maknuto više od deset automobilskih guma, par odbačenih paleta, hrpa lom stiropora, ribarskog pribora, najlona, kao i odjeće, obuće i limenki, boca, papira i vrećica svih vrsta 

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.