Komunal

KAKO ĆE TEK IZGLEDATI KADA DOĐU TURISTI

Sezona još nije ni krenula, ali su zato prometni "čepovi" u gradu već tu

Čini se kako je najveći problem u Splitskoj ulici prilikom skretanja s kružnog toka na Punti prema centru grada, a sve zbog radova koji još uvijek traju u Ulici Starih statuta, čime je značajno usporeno prometovanje po pulskoj rivi


 
1 min
Dean Mladenović

Čini se kako je najveći problem u Splitskoj ulici prilikom skretanja s kružnog toka na Punti prema centru grada, a sve zbog radova koji još uvijek traju u Ulici Starih statuta, čime je značajno usporeno prometovanje po pulskoj rivi

Sezona još nije niti krenula u svom punom zamahu, a na nekim lokacijama u Puli već se događaju prometni čepovi. Možda su Puležani već "oguglali" pa stoički podnose prometne okolnosti, jer nije bilo karakterističnog nervoznog trubljenja kao u špici sezone.

Čini se kako je najveći problem u Splitskoj ulici prilikom skretanja s kružnog toka na Punti prema centru grada, a sve zbog radova koji još uvijek traju u Ulici Starih statuta, čime je značajno usporeno prometovanje po pulskoj rivi.

Primijetili smo još jednu prometnu zanimljivost na pulskoj rivi. Naime, kod drvoreda palmi preko puta Riječkog gata redovito se može primijetiti mnoštvo parkiranih motora u pravilu stranih tablica. Čini se da prometni redari nemaju problema s time.

Činjenica je da motori ne ometaju cestovni promet, ali definitivno ometaju pješake i građane Pule koji su odlučili predahnuti na klupicama uz Park Franje Josipa.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.