Komunal

gradske investicije u pulske škole

Škola Tone Peruško dobiva novi krov, a Kaštanjerci napokon kreću s nastavom u jednoj smjeni

Do kraja veljače očekuju iz Grada Pule suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici


 
1 min
Borka Petrović
Sanacije krova škole Tone Peruška

Do kraja veljače očekuju iz Grada Pule suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici

Do Uskrsa će pulska Osnovna škola Tone Peruška dobiti novi krov.

U tijeku je, naime, sanacija dotrajalog krovišta prema projektu izrađenom protekle jeseni. Nakon provedene javne nabave i odabranog izvođača, nakon zimskih praznika, krenulo se u prijeko potrebnu sanaciju koja se nije mogla odgoditi do završetka ove školske godine.

- Dosad su zamijenjeni unutarnja školska vrata, vanjska stolarija i električne instalacije zajedno s rasvjetom, kompletno su sanirani sanitarni čvorovi te su izmijenjene podne obloge, navode iz Grada Pule dodajući da je u planu i izgradnja potpuno nove sportske dvorane.

Ventilatorima protiv radona

U završnoj fazi su radovi i u talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi kojima će se riješiti pitanje štetnog plina radona čija je prekomjerna koncentracija unutar zgrade otkrivena još 2014. te, ponovnim mjerenjima, potvrđena 2019. godine.

- Završeni su svi građevinsko-obrtnički radovi na svih šest planiranih „bunara“ u vanjskom prostoru škole te su ugrađena dva ventilatora. Sustavom  ekstraktora stvorit će se razlika u tlaku ispod zgrade kako bi se spriječilo da radon ulazi u zgradu kroz postojeće mikro pukotine.

Uređeno šest učionica u Pučkom učilištu u Rižanskoj

U tijeku je izvođenje elektro radova te je još potrebno ugraditi preostale ventilatore, poručuju iz gradske uprave zaključujući kako do kraja veljače očekuju suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici.

Nove učionice

- Zahvaljujući sredstvima Grada Pule kompletno je uređeno šest učionica te će time Osnovna škola Kaštanjer nastavu napokon moći organizirati u jednoj smjeni, poručuju iz Grada Pule.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Učenici ''iz prve ruke“ vidjeli su kako je to biti policajac ili policajka

Policijski službenici dočekali su djecu te su im predstavili kako izgleda jedan radni dan policajca * U kratkom predavanju prilagođenom njihovoj životnoj dobi saznali su ponešto i o raznim oblicima ovisnosti te su se osvijestili kakva je vizija osobe koja je pod utjecajem alkohola isprobavši ''pijane naočale'' * Svoj posjet završili su razgledavanjem policijskih vozila pri čemu su oduševljeno palili svjetlosne i zvučne znakove na policijskom presretaču

Pula
 

Sutra predavanje „Spomenici, spomen obilježja i skulpture na području MO Gregovica

Za potrebe Grada Pule i Odsjeka za prostorno planiranje i graditeljsko nasljeđe izrađena je evidencija spomenika, spomen obilježja i skulptura za područje Grada Pule. Na području koje pripada MO Gregovica nalazi se 11 takvih obilježja koja govore o bogatoj i burnoj prošlosti našega grada. Među njima je i jedino sačuvano spomen obilježje postavljeno u vrijeme anglo-američke vojne uprave nad Pulom (1945. – 1947.)

Pula
 

Grad Pula domaćin dvodnevne konferencije Civilna zaštita i sigurnost gradova - SIGG

„Grad Pula je siguran grad i na tome želim zahvaliti cijeloj civilnoj zaštiti. Vijeće za prevenciju kriminaliteta podigli smo na jednu višu razinu i na to smo ponosni", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić * Ravnatelj ravnateljstva Civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut poručio je kako Hrvatska raspolaže jednim od naprednijih sustava civilne zaštite * Očekuje se kako će konferencija nastojati ponuditi odgovore na koje načine možemo jačati otpornost naših sustava i održivost funkcioniranja lokalnih zajednica te kako se zaštititi od utjecaja tehnoloških i prirodnih katastrofa

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.