Komunal

gradske investicije u pulske škole

Škola Tone Peruško dobiva novi krov, a Kaštanjerci napokon kreću s nastavom u jednoj smjeni

Do kraja veljače očekuju iz Grada Pule suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici


 
2 min
Borka Petrović
Sanacije krova škole Tone Peruška

Do kraja veljače očekuju iz Grada Pule suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici

Do Uskrsa će pulska Osnovna škola Tone Peruška dobiti novi krov.

U tijeku je, naime, sanacija dotrajalog krovišta prema projektu izrađenom protekle jeseni. Nakon provedene javne nabave i odabranog izvođača, nakon zimskih praznika, krenulo se u prijeko potrebnu sanaciju koja se nije mogla odgoditi do završetka ove školske godine.

- Dosad su zamijenjeni unutarnja školska vrata, vanjska stolarija i električne instalacije zajedno s rasvjetom, kompletno su sanirani sanitarni čvorovi te su izmijenjene podne obloge, navode iz Grada Pule dodajući da je u planu i izgradnja potpuno nove sportske dvorane.

Ventilatorima protiv radona

U završnoj fazi su radovi i u talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi kojima će se riješiti pitanje štetnog plina radona čija je prekomjerna koncentracija unutar zgrade otkrivena još 2014. te, ponovnim mjerenjima, potvrđena 2019. godine.

- Završeni su svi građevinsko-obrtnički radovi na svih šest planiranih „bunara“ u vanjskom prostoru škole te su ugrađena dva ventilatora. Sustavom  ekstraktora stvorit će se razlika u tlaku ispod zgrade kako bi se spriječilo da radon ulazi u zgradu kroz postojeće mikro pukotine.

Uređeno šest učionica u Pučkom učilištu u Rižanskoj

U tijeku je izvođenje elektro radova te je još potrebno ugraditi preostale ventilatore, poručuju iz gradske uprave zaključujući kako do kraja veljače očekuju suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici.

Nove učionice

- Zahvaljujući sredstvima Grada Pule kompletno je uređeno šest učionica te će time Osnovna škola Kaštanjer nastavu napokon moći organizirati u jednoj smjeni, poručuju iz Grada Pule.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Kako su se mladi Verudeži i Barakeri tukli šakama i kamenjem za granicu između Verude i Stoje, a zatim napuštali rodni grad

"Tullio Cerlienco, el fio del caliger de Veruda - sin postolara s Verude, upisao se u boksački klub Proletario čije je članove trenirao u gimnastičkoj dvorani škole Dante Alighieri slavni pulski boksač Otto Govich s Baraka. Tulliov me primjer privukao da idem u dvoranu učiti boksačke vještine željan da se konačno pošteno i tučem i tako napredujem u hijerarhiji dei muli de strada. Završio sam i na ringu, tukao sam se i krvario. Bio sam postao i šampion Pule u papir kategoriji na ponos svog oca", piše Krizmanić

Pula
 

Iz malog pulskog studija "Staša design" dizajnerska roba putuje u sve kutke svijeta. "Oduvijek sam govorila da ću biti ili učiteljica ili modna kreatorica"

Prije sam uvijek osmišljavala kolekcije iznova, a za izradu modela mi treba tri, četiri mjeseca, odnosno od crteža do modela koji ću izrađivati. Međutim, sada brend ima neku prepoznatljivu crtu i zato radim na starim modelima, malo mijenjam, prekrajam, prepravljam. To je proces. Dakle, radim ono s čim sam i počela i slijedim tu svoju prepoznatljivost, koristim iste materijale, ali druge boje i ubacim uvijek nešto moje, jer ne pratim baš modne trendove u svijetu. Općenito jako malo pratim modnu industriju, jer što manje gledam to bolje onda sam potpuno svoja, nema mogućnosti da me 'povuče' nešto tuđe, govori Staša Doblanović Randall

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.