Komunal

gradske investicije u pulske škole

Škola Tone Peruško dobiva novi krov, a Kaštanjerci napokon kreću s nastavom u jednoj smjeni

Do kraja veljače očekuju iz Grada Pule suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici


 
1 min
Borka Petrović
Sanacije krova škole Tone Peruška

Do kraja veljače očekuju iz Grada Pule suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici

Do Uskrsa će pulska Osnovna škola Tone Peruška dobiti novi krov.

U tijeku je, naime, sanacija dotrajalog krovišta prema projektu izrađenom protekle jeseni. Nakon provedene javne nabave i odabranog izvođača, nakon zimskih praznika, krenulo se u prijeko potrebnu sanaciju koja se nije mogla odgoditi do završetka ove školske godine.

- Dosad su zamijenjeni unutarnja školska vrata, vanjska stolarija i električne instalacije zajedno s rasvjetom, kompletno su sanirani sanitarni čvorovi te su izmijenjene podne obloge, navode iz Grada Pule dodajući da je u planu i izgradnja potpuno nove sportske dvorane.

Ventilatorima protiv radona

U završnoj fazi su radovi i u talijanskoj osnovnoj školi Giuseppina Martinuzzi kojima će se riješiti pitanje štetnog plina radona čija je prekomjerna koncentracija unutar zgrade otkrivena još 2014. te, ponovnim mjerenjima, potvrđena 2019. godine.

- Završeni su svi građevinsko-obrtnički radovi na svih šest planiranih „bunara“ u vanjskom prostoru škole te su ugrađena dva ventilatora. Sustavom  ekstraktora stvorit će se razlika u tlaku ispod zgrade kako bi se spriječilo da radon ulazi u zgradu kroz postojeće mikro pukotine.

Uređeno šest učionica u Pučkom učilištu u Rižanskoj

U tijeku je izvođenje elektro radova te je još potrebno ugraditi preostale ventilatore, poručuju iz gradske uprave zaključujući kako do kraja veljače očekuju suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja  kako bi 132 učenika trećih i četvrtih razreda Osnovne škole Kaštanjer pohađala nastavu u prostorima Pučkog otvorenog učilišta u Rižanskoj ulici.

Nove učionice

- Zahvaljujući sredstvima Grada Pule kompletno je uređeno šest učionica te će time Osnovna škola Kaštanjer nastavu napokon moći organizirati u jednoj smjeni, poručuju iz Grada Pule.


FOTO: Grad Pula

Nastavite čitati

Pula
 

KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE VERGAROLE Ove godine prisutan i gradonačelnik Pule. To se nije dogodilo od 1996. godine

"Na današnji dan dopustite mi izraziti pijetet prema žrtvama i sjećanje na prošlost i povijest ali više od svega pogled u budućnost koja se iskazuje svime onime što naš grad stoljećima a posebno u zadnjim desetljećima ima. To je spremnost na razgovor, suradnju, uvažavanje i suživot. Grad koji to nema i koji ne gleda u budućnost ne može se sijećati niti svoje povijesti i prošlosti. I ovo je upravo jedan od tih trenutaka", rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Pula
 

OTKAZUJU SE OPERACIJE U PULSKOJ BOLNICI Zbog kvara na klimatizaciji kirurzi operiraju na plus 30! Izvode se samo žurni i hitni operativni zahvati

Zbog novonastalog kvara na klimatizacijskom sustavu, a koji je nastao kao posljedica grmljavinskog nevremena od utorka 16. kolovoza, uvjeti u operacijskim salama su bili neprimjereni, stoga je reduciran operacijski program na žurne i hitne operacije. Do današnjeg je dana odgođeno 10 operacijskih zahvata. * Sanaciji novog kvara pristupilo se odmah, ovlašteni serviser pokušavaju u što kraćem roku otkloniti novonastali kvar, trenutno su u OB Pula i po njihovim procjenama ovaj novonastali kvar trebao bi biti popravljen tijekom današnjeg, eventualno sutrašnjeg dana, odgovaraju iz pulske bolnice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.