Komunal

danas sastanak u circolu

Sprema se vlasničko restruktuiranje Kaštijuna - jednice lokalne samouprave stekle bi udio u vlasništvu

Na nedavno održanom sastanku osnivača trgovačkog društva Kaštijun Grada Pule i Istarske županije, dogovoreno je formiranje zajedničkog radnog tima, koji će se baviti vlasničkim restrukturiranjem Kaštijuna i njegovim radom


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

Na nedavno održanom sastanku osnivača trgovačkog društva Kaštijun Grada Pule i Istarske županije, dogovoreno je formiranje zajedničkog radnog tima, koji će se baviti vlasničkim restrukturiranjem Kaštijuna i njegovim radom

Već se neko vrijeme u javnosti spominje vlasničko restrukturiranje trgovačkog društva Kaštijun.

Podsjetimo, tvrtka Kaštijun za gospodarenje otpadom osnovana je 31. siječnja 2007. godine, a njeni osnivači su Grad Pula s učešćem od 51 posto i Istarska županija s učešćem od 49 posto.

Na nedavno održanom sastanku osnivača trgovačkog društva Kaštijun Grada Pule i Istarske županije, dogovoreno je formiranje zajedničkog radnog tima, koji će se baviti vlasničkim restrukturiranjem Kaštijuna i njegovim radom.

O tome je bilo govora i na današnjem sastanku istarskih gradonačelnika, predstavnika Kaštijuna i Istarske županije te direktora gradskih komunalnih poduzeća.

Ranije je najavljivano pitanje vlasničkog restrukturiranja trgovačkog društva Kaštijun, a ovisno o udjelu otplate samog kredita, svaka jedinica lokalne samouprave stekla bi i udio u vlasništvu.

Istarski župan Boris Miletić naglasio je da se do sada više puta razgovaralo o problematici zbrinjavanja komunalnog otpada, prekomjernim količinama koje tijekom ljeta stižu u centar, ali se ne uspijevaju obraditi, kao i o samome sastavu komunalnog otpada, odnosno prevelikog udjela biorazgradivog otpada.

Na današnjem sastanku svi prisutni su se složili kako je sustavno gospodarenje otpadom od zajedničkog interesa te kako se sinergijom treba pronaći optimalno i dugoročno rješenje.

Dogovoreno je i kako će se zajednički pristupiti izradi plana razvoja sustava gospodarenja otpadom na području Istarske županije i to multisektorski, te u suradnji Županije, gradova i općina, davatelja javne usluge i drugih koji sudjeluju u tom sustavu.

Osim župana Borisa Miletića, sastanku su prisustvovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, gradonačelnica Pazina Suzana Jašić, gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio, direktor ŽCGO Kaštijun Fabio Giacometti, predsjednica Nadzornog odbora ŽCGO Kaštijun Koviljka Aškić, te direktori gradskih komunalnih poduzeća.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) VESELO NA OTVORENJU 'LIBRIĆA' U potrazi za tajanstvenim bićima koja još žive po Istri

"Vodimo vas na jedno putovanje Istrom, među jame, škulje, kanjone, rijeke, gradine i kaštele u kojima, kako kaže priča, još uvijek žive neka tajanstvena, nevidljiva bića. Ovim Librićem dotaknuli smo nešto dragocjeno, nešto što bi svaki narod trebao čuvati kao svoju baštinu, a to su narodne priče koje su u neka davna vremena prepričavana pored starih ognjišta", kazala je direktorica festivala Slavica Ćurković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.