Komunal

GLAVNA TEMA RAZVOJ TURIZMA

U Umagu obilježeno trideset godina od osnutka Istarske županije

"Umag je destinacija koja je lani slavila 145 godina organiziranog turizma te koja je već desetljećima poznata po visokim pozicijama na ljestvici najboljih turističkih rezultata u Hrvatskoj, na što se mi Umažani izrazito ponosimo", naglasio je gradonačelnik Bassanese


 
2 min
Istra24
Vili Bassanese

"Umag je destinacija koja je lani slavila 145 godina organiziranog turizma te koja je već desetljećima poznata po visokim pozicijama na ljestvici najboljih turističkih rezultata u Hrvatskoj, na što se mi Umažani izrazito ponosimo", naglasio je gradonačelnik Bassanese

U umaškoj Gradskoj vijećnici danas je organizirana manifestacija obilježavanja 30 godina od osnutka Istarske županije, a na kojoj su bili prisutni predstavnici Grada Umaga, Istarske županije, Turističke zajednice grada Umaga, IRTA-e, Hrvatske udruge za turizam te Instituta za poljoprivredu i turizam.

Sve je prisutne u ime domaćina pozdravio gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, koji se u svom obraćanju osvrnuo na razvoj turizma u Umagu, kao jednoj od top 5 turističkih destinacija u Republici Hrvatskoj, a koja će kroz nekoliko dana ostvariti svoje tri milijunto noćenje. 

- Umag je destinacija koja je lani slavila 145 godina organiziranog turizma te koja je već desetljećima poznata po visokim pozicijama na ljestvici najboljih turističkih rezultata u Hrvatskoj, na što se mi Umažani izrazito ponosimo, naglasio je Bassanese.

Slijedilo je obraćanje zamjenice župana Istarske Županije, Jessice Acquavita, koja se pak osvrnula na održivost turizma u Istri, najuspješnijoj turističkoj regiji koja se, kako je navela, može dičiti prirodnim ljepotama, poviješću, kulturom, gastronomskim delicijama, idealnim uvjetima za aktivni turizam, ali i mnogim drugim prednostima.

Uslijedila je panel rasprava na temu „Razvoj turizma od osnutka Istarske županije do danas“, a u kojoj su sudjelovali istarska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković, ravnatelj Lučke uprave Poreč Branko Curić, direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić, direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, direktorica IRTA-e Slavica Tobok Kandić te pomoćnica ravnatelja za gospodarstvo u Institutu za poljoprivredu i turizam Kristina Brščić.

Program je obogatila glumačka ekipa Istre Inspirit.


Foto: Grad Umag

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.