Komunal

projekt vrijedan 2,1 milijuna kuna

Započela gradnja nogostupa do Kažele u Medulinu. Uredit će se i javna rasvjeta te oborinska odvodnja

Predsjednik uprave Arena Hospitality Grupe rReuel Slonim naglasio je kako se AHG vrlo rado odazvala pozivu Općine Medulin da zajedno financiraju izgradnju ove šetnice, koja će potpuno promijeniti perspektivu prilaza najznačajnijim smještajnim kapacitetima u Medulinu


 
2 min
Borka Petrović
Ilustracija Medulin

Predsjednik uprave Arena Hospitality Grupe rReuel Slonim naglasio je kako se AHG vrlo rado odazvala pozivu Općine Medulin da zajedno financiraju izgradnju ove šetnice, koja će potpuno promijeniti perspektivu prilaza najznačajnijim smještajnim kapacitetima u Medulinu

Nakon što su prošli tjedan započeti radovi na jednoj od najvećih ovogodišnjih investicija u cestovnu infrastrukturu u Općini Medulin – izgradnji nogostupa od Arena Hotela Holiday do kampa Kažela, načelnik Ivan Kirac je zajedno s predstavnicima Arena Hospitality Grupe obišao gradilište.

Radovi se izvode po projektu i uz stručni nadzor tvrtke Via ing d.o.o. a izvodi ih Zanitel d.o.o. Pula. Vrijednost samih radova iznosi 2,1 milijun kuna, a ukupno će se uz županijsku cestu ŽC 5179 izvesti ukupno 1.200 dužnih metara nogostupa.

Javna rasvjete i oborinska odvodnja

Uz sam trošak gradnje nogostupa, Općina Medulin će uložiti i 362 tisuće kuna na izgradnju javne rasvjete te 562 tisuće kuna na sustav oborinske odvodnje. Cijeli će se dio i krajobrazno urediti.

Projekt, značajan za sve mještane Općine Medulin, ali i posjetitelje i turiste ove općine, sufinancira Arena Hospitality Grupa i to iznosom od jednog milijuna kuna.

Predsjednik uprave Arena Hospitality Grupe Reuel Slonim naglasio je kako se AHG vrlo rado odazvala pozivu Općine Medulin da zajedno financiraju izgradnju ove šetnice, koja će potpuno promijeniti perspektivu prilaza najznačajnijim smještajnim kapacitetima u Medulinu.

Osim samog novčanog doprinosa, Arena Hospitality Grupa o vlastitom je trošku izmjestila ogradu koja se nalazila uz turističko naselje Ai Pini.

Sigurnije uz glavnu cestu

Direktorica Arena Grand kampa Kažela Jelena Maruškić istaknula je da gradnja šetnice predstavlja veoma značajan projekt za sam kamp Kažela i za sve njegove goste, ali i za domaće stanovništvo koje Kaželu koristi kao lijepo uređenu šetnicu i to tijekom cijele godine. Dovršetak radova očekuje se do početka turističke sezone.

Načelnik Ivan Kirac zaključio je da je najveći benifit izgradnje ove šetnice povećanje sigurnosti pješačkog prometa uz glavnu županijsku prometnicu u Medulinu, olakšavanje dolaska turista na medulinsku rivu te će šetnica u pravom smislu povezati žižu zabavne i ugostiteljske ponude sa zonom u kojoj prevladavaju smještajni kapaciteti.


FOTO: Općina Medulin

Nastavite čitati

Istra
 

ROVIGNO: Conferenza e tavola rotonda dedicate alla figura di Antiono Borme

La sua vicenda politica – paradigmatica di un’epoca storica travagliata – nel 1974 gli riservò prima la nota “defenestrazione”, ovvero la destituzione dall’incarico di Presidente dell’Unione degli Italiani dell’Istria e di Fiume, poi portarlo a diventare il primo presidente dell’Unione Italiana, nel 1991 * All'appuntamento, organizzato dalla Comunità degli Italiani di Rovigno, parteciperanno Giovanni Radossi, Ezio Giuricin e Gianfranca Baldini Suran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.