Krasna Zemlja

u prostorima udruge u zagrebačkoj ulici

DANI PČELA U PULI Od otvorenja Pčelarskog edukacijskog centra do degustacije meda i predavanja

Udruga će organizirati degustaciju meda pa će posjetitelji moći kušati razne medove naših pčelara, a moći ćete pogledati žive pčele izbliza u našem apisariju, poziva predsjednik udruge Nikola Bićanić * Dani pčela završavaju u petak 2. prosinca 2022. s predavanjem dr.sc. Dražena Lušića s intrigantnom temom "O medu i (ne)medu na hrvatskom tržištu" koje počinje u 17 sati


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Udruga će organizirati degustaciju meda pa će posjetitelji moći kušati razne medove naših pčelara, a moći ćete pogledati žive pčele izbliza u našem apisariju, poziva predsjednik udruge Nikola Bićanić * Dani pčela završavaju u petak 2. prosinca 2022. s predavanjem dr.sc. Dražena Lušića s intrigantnom temom "O medu i (ne)medu na hrvatskom tržištu" koje počinje u 17 sati

U povodu 51. godišnjice osnivanja i djelovanja Udruge pčelara Pula, od 25. studenog do 2. prosinca 2022. u prostorima Udruge, u Zagrebačkoj 12 u Puli, organizira se manifestacija pod nazivom "Dani pčela".

Ovom manifestacijom članovi udruge žele skrenuti pozornost javnosti na važnost pčela, ali i njihovu ugroženost te predstaviti svoj Pčelarski edukacijski centar koji su, uz potporu grada Pule i Istarske županije, uredili u Zagrebačkoj 12, kako bi se posjetitelji, na jednom mjestu, na zabavan i edukativan način mogli upoznati s pčelama i pčelarstvom.

Tijekom održavanja manifestacije, svaki dan od 9:30 do 15 sati (osim nedjelje) posjetitelji će moći obići Centar i razgledati stalni izložbeni postav "Više od pčele"" koji kroz zanimljive edukativne panele, izloženu pčelarsku opremu i alate upoznaje sa životom pčele, njenom nezamjenljivom ulogom u prirodi, načinom nastajanja meda i drugih pčelinjih proizvoda, ali i s ugrozama koje prijete pčelama.

Također, moći će razgledati za ovu prigodu postavljenu izložbu fotografija na temu pčele, prikupljene u foto natječaju "Čuvajmo pčele" koje godinama organizira Udruga pčelara Bujštine.

Udruga će organizirati degustaciju meda pa će posjetitelji moći kušati razne medove naših pčelara, a moći će pogledati i žive pčele izbliza u apisariju

Dani pčela završavaju u petak 2. prosinca 2022. s predavanjem dr.sc. Dražena Lušića s intrigantnom temom "O medu i (ne)medu na hrvatskom tržištu" koje počinje u 17 sati.

- Kako posebnu pozornost želimo posvetiti djeci predškolske i školske dobi, molimo njihove odgajatelje i nastavnike da najave svoj dolazak kako bi mogli uskladiti njihove posjete i kako bi nas što više djece moglo posjetiti, navodi predsjednik udruge Nikola Bićanić dodajući da je ulaz za sve posjetitelje besplatan.


FOTO: Udruga pčelara Pula

Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U PULI OTVOREN PČELARSKI EDUKACIJSKI CENTAR Bavit će se edukacijom, ali i zaštitom pčela

Silno sam ponosan što su naše generacije uspjele ostvariti ono što je udruzi nedostajalo za rad, a to je prostor. Opremili smo ga na način da bude prilagođen svima, a posebno djeci koja su nam u fokusu interesa. Nadam se da će već idućih dana ovdje proći na stotinjak mališana koje će naučeno o medu i pčelama pričati kod kuće, kazao je predsjednik pulske udruge pčelara Nikola Bićanić * Navodeći da su starije generacije pčelara puno radile na popularizaciji pčelarskih proizvoda dodao je da će se oni više bazirati na zaštiti pčele, ali i edukaciji, posebice najmlađih

'Pčelarstvo na margini poljoprivredne proizvodnje, ministrica priziva med sumnjive kvalitete iz drugih država'

Socijaldemokrat Hajduković veli da se ionako nerazvijenu pčelarsku proizvodnju predloženim Pravilnikom o držanju pčela stavlja na još nižu razinu i na marginu poljoprivredne proizvodnje. Saborska zastupnica Romana Nikolić tvrdi da ministrica poljoprivrede Mariju Vučković uništava pčelarsku proizvodnju, priziva med sumnjive kvalitete iz drugih država, a pčelarsku proizvodnju stavlja na dno društva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.