Krasna Zemlja

ekološki incident u premanturi

DINO KOZLEVAC: Na terenu je 80 vatrogasaca, 20 vozila i pet plovila

-Lučke uprave Poreč, Rovinj, Pula i Rabac su brzo stavili na raspolaganje upijajuće brane. Dva su aviona bila u zraku, jedan koji je angažirala Općina Medulin i drugi državni. Dobili smo slike stanja koje nije alarmantno, rekao je Dino Kozlevac


 
2 min
Dean Mladenović Dražen Majić ⒸFOTO: Dean Mladenović

-Lučke uprave Poreč, Rovinj, Pula i Rabac su brzo stavili na raspolaganje upijajuće brane. Dva su aviona bila u zraku, jedan koji je angažirala Općina Medulin i drugi državni. Dobili smo slike stanja koje nije alarmantno, rekao je Dino Kozlevac

Lučka kapetanica Dolores Benko Škerjanc izjavila je na tiskovnoj konferenciji da je kapetanija oko 10 sati dobila informaciju preko 112 da je veliko onečišćenje u kamu Stupice u Premanturi.

- Djelatnik je odmah izašla na teren a odmah smo s Dinom Kozlevcom pokrenuli akciju. Kroz nekih dva sata počeli smo postavljati brane. Onečišćenje je došlo s mora. Provjeravamo koji je brod ovuda nočas prolazi, izjavila je lučka kapetanica.

Voditelj Županijskog operativnog centra Dino Kozlevac zadovoljan je reakcijom sustava.

-Podigli smo sve snage s područja Pule i Vodnjana, Rovinja i Labina. Tu je negdje oko 80 vatrogasaca, tu su i djelatnici komunalnog servisa Općine Medulin, tu je i javna ustanova Kamenjak. S obzirom da je nedjelja i da je bilo vrijeme ručka mislim da smo vrlo brzo izašli na teren reako je Kozlevac.

- Lučke uprave Poreč, Rovinj, Pula i Rabac su brzo stavili na raspolaganje upijajuće brane. Dva su aviona bila u zraku, jedan koji je angažirala Općina Medulin i drugi državni. Dobili smo slike stanja koje nije alarmantno. Angažirano je 20 vozila i 5 plovila., zaključio je Kozlevac.

Načelnik općine Medulin Ivan Kirac kaže da su odmah po saznanju izašli na teren.

-Zahvalio bi svim službama na nadljudskim naporima. Zahvaljujem se i privatnim osobama koje su se stavile na raspolaganje, rekao je Kirac dok je predstavnik JU kamenjak ustvrdio da njegove službe pažljivo prate stanje na potručju zaštićenog područja.

Na pitanje našeg novinara Kozlevac je izjavio da je postavljeno 800 metara brana te da se dio planira poduplati.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.