Krasna Zemlja

Rijetko viđene meduze pored opatije

Divovske meduze nasukale se na opatijskoj Slatini: “Ima klobuk od sigurno pola metra…”

Četiri velike meduze u opatijskom akvatoriju, na pješčanom dijelu opatijskog kupališta Slatina, našle su se za vikend uhvaćene kamerama mnogobrojnih turista i šetača gradom


 
1 min
Istra24
Foto: Facebook

Četiri velike meduze u opatijskom akvatoriju, na pješčanom dijelu opatijskog kupališta Slatina, našle su se za vikend uhvaćene kamerama mnogobrojnih turista i šetača gradom

Divovske meduze viđene su na opatijskoj plaži ovog vikenda. Najveću su pažnju izazvale među prvim kupačima, a posebno je atraktivna bila ona koja se nasukala u pijesku, čiji klobuk ima promjer od gotovo pola metra, piše Novi list. 

– Ovakve divovske meduze nisam do sada imala priliku vidjeti u Opatiji. Svi ih fotografiraju, no kupači, među kojima ima i djece, kreću se po plićaku oprezno, jer se o njima ne zna puno. Bolje ih je ne dirati, jer makar su lijepe, mogle bi i opeći, nikad ne znaš – primijetila je opatijska pjesnikinja Marina Česen, kuma Opatijskih kukala koji su se na uskrsni vikend odlučili na još jedno kupanje na Slatini u podne.

Uz četiri velike meduze koje su postale prava subotnja atrakcija, kuma Opatijskih kukala je, pridruživši se “morskoj kumpaniji” počastila publiku i novim stihovima.

– Dan prije Vazma odlučila san se z mojmi kukali va more hitit i šnjimi vragat. Pa će nan budi ki ko kuhano jaje dat. Za goste i prijateli to se storilo, da bi v’ Opatije čin veseleje bilo – napisala je Česen.


Nastavite čitati

Plenković o prijetnji Nacionalu: Osuđujem sve prijetnje novinarima

Vezano za prijeteću poruku tjedniku Nacional, o čemu je redakcija izvijestila policiju, novinari su premijera pitali je li se 'osjeća odgovornim', uz konstataciju da se u prijetećoj poruci medije kvalificira kao "osovinu zla" i  'koristio isti jezik' koji je i sam koristio, premijer je s čuđenjem odbacio takvo tumačenje 'o odgovornosti', upitavši odakle te ideje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.