republika - dugi
Krasna Zemlja

Pomoć osjetljivim sektorima

Maslinarima Vlada daje 8,5 milijuna kuna potpora

Taj je program, kako je kazala ministrica poljoprivrede Marija Vučković, važan za očuvanje održivosti i unaprjeđenje proizvodnje iznimno osjetljivih poljoprivrednih sektora u Hrvatskoj


 
1 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini
FOTO: Hina

Taj je program, kako je kazala ministrica poljoprivrede Marija Vučković, važan za očuvanje održivosti i unaprjeđenje proizvodnje iznimno osjetljivih poljoprivrednih sektora u Hrvatskoj

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela Program državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za ovu godinu, za što je osiguran 121 milijun kuna.

Taj je program, kako je kazala ministrica poljoprivrede Marija Vučković, važan za očuvanje održivosti i unaprjeđenje proizvodnje iznimno osjetljivih poljoprivrednih sektora u Hrvatskoj.

Potpora u iznosu od 51 milijuna kuna odnosi se na mliječne krave od čega je prvi dio u iznosu od 32,7 milijuna kuna isplaćen u studenome 2021., dok će se drugi dio u iznosu od 18,3 milijuna kuna isplatiti u svibnju ove godine.

Za rasplodne krmače predviđen je iznos potpore od 18,5 milijuna kuna, za maslinovo ulje 8,5 milijuna kuna, za duhan 42 milijuna kuna te za očuvanje domaćih i udomaćenih kultivara milijun kuna.

Ukupna financijska sredstva za provedbu Programa u iznosu od 121 milijun kuna osigurana su u državnom proračunu za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024. godinu.

Isplate za iznimno osjetljive sektore za koje se zahtjev podnosi za 2022. predviđaju se u sljedećoj godini odnosno do kraja lipnja 2023. godine.

Vlada je na sjednici u četvrtak u proceduru uputila nacrt prijedloga zakona o izmjenama Zakona o provedbi Uredbe (EZ) Europskoga parlamenta i Vijeća o genetski modificiranoj hrani i hrani za životinje i Uredbe o sljedivosti i označavanju genetski modificiranih organizama i sljedivosti hrane i hrane za životinje proizvedenih od genetski modificiranih organizama.


Nastavite čitati

Istra
 

Paus: "Ako osvojimo manje od tri mandata, dajem ostavku na mjesto predsjednika IDS-a!"

Na naše pitanje nije li neprincipijelno prvo se slikati sa SDP-om, pa ih napustiti tvrdeći da Milanović krši ustav, a sada govoriti o tome da je suradnja u postizbornoj lijevo-centrističkoj Vladi moguća, Paus odgovara: "Ako Milanović nastavi ovako sudjelovati u kampanji, jasno je da ćemo se držati principa" * Na pitanje jesu li spremni biti u toj Vladi ako njen mandatar bude sadašnji predsjednik Milanović, Paus kaže: "O tom, potom. Prvo skočimo pa recimo hop. Kad budemo vidjeli rezultate, broj mandata, moći ćemo sjesti i razgovarati"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.